Jump to content

Pad sa bicikla (neprilagodena brzina) savjeti kod prigovora


marin07

Preporučene objave

Prije par mjeseci pao sam sa bicikla ulazeci u zavoj navodno pri neprilagodenoj brzini. Ozljedio sam koljeno i hitna me pokupila, sto zakonski znaci da trebam platit 2500 kuna umjesto samo 500 kuna (jer je u prometnoj nesreci bila ozljedena osoba tj. ja sam).  Naime policajac koji je bio prisutan za vrijeme nesrece je traljavo napravio izvjesce, navodi da sam vozio neprilagodenom brzinom za to skretanje, ja sdruge strane mislim da su izostavljeni uvjeti koji su bili na cesti - mokra cesta, te reciklazno dvoriste koje je udaljeno nesto malo vise od 50 metara od mjesta nesrece (na uzvisen podrucju) sa kojeg se sljunak i zemlja sljeva i odnosi vjetrom na cestu. Naime brzina kojom sam uso u zavoj nije kontroverzna u normalnim uvjetima, ali s obzirom na navedene uvjete naravno da sam trebao usporit kako nebi proklizao u zavoju (popratna okolnost je takoder da imam cestovne tanke gume na biciklu). Sada napisao sam prigovor gdje sam priznao krivicu (nisam jos poslo), ali u ocevidu se ne nalaze spomenute okolnosti  koje bi po mom misljenju ublazavale krivnju. Na stranici meteo-info.hr nalazi se povijest vremenskih uvjeta te na taj datum je palo 6.6 l/m2 kise, a sama lokacija reciklaznog dvorista je neupitna. Moje pitanje je dali moze on sam obavit ocevid unatoc tome sto nije prometni policajac (nalazi se u kucici na duznosti cuvanja ambasade/vazne osobe)? Dali da u prigovoru spominjem mokru cestu i reciklazno dvoriste unatoc tome sto nije navedeno kao okolnost u izvjescu? Dali je moja krivica sta sam proklizao u uvjetima ceste koja je nesigurna od sljunka i zemlje sa obliznjeg reciklaznog dvorista (tj. dali sam to trebao predviditi i prilagoditi brzinu)? Iskreno samo bi priznao krivnju i da mi se da opomenu umjesto kazne, posto sam student i ozljeda tj. lijecenje i oporavak mi je potpuno onemogucila ikakvo zaposlenje od kojeg bi imao primanja, ali bi volio navest okolnosti jel prema mom misljenju moja krivnja s obzirom na okolnosti je dosta umanjena i netemelji se samo na tome sto sam pri velikoj brzini uso u zavoj. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

uređeno: od marin07
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru sivko, ali ako bi mi mogo odgovorit na pitanje dali da spominjem mokru cestu u prigovoru iako nije navedeno u izvjescu?

Ovo je dio prigovora gdje sam spomenuo -

Citiraj

Prekršaj u potpunosti priznajem i kajem se za njega, a napominjem da inače prilagođavam brzinu u skladu uvjetima ceste, radi sigurnosti svih sudionika u prometu, ali sam ovom prilikom nepromišljeno napravio skretanje u neprilagođenoj brzini ne računajući na uvjete mokre ceste i oštrine zavoja.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija