Jump to content

Prometna - poslodavac trazi nadoknadu štete


niqw

Preporučene objave

Pozdrav, imao sam prometnu nesreću s službenim vozilom. Vozio sam normalno ali zbog lošeg stanja dostavnog vozila i mokre (masne) ceste, proklizao sam s brzinom od 30-40 kmh jer su točkovi blokirali i nije mi bilo pomoći osim čekati udarac u čovjeka ispred sebe, napominjem da su gume lošije i točkovi blokiraju prilikom bilo kakvog malo jačeg kočenja. Problem u mom slučaju je što poslodavac zahtjeva naknadu štete na vozilu od mene jer sam ja "krivac", a po mojem mišljenju tvrtka snosi dio odgovornosti jer sam nekoliko puta prigovorio na blokiranje točkova, a ništa se nije poduzelo. Nisam brzo vozio, nisam bio alkoholiziran i stvarno sam na vrijeme uočio auto ispred sebe ali jednostavno nisam mogao stat i nije mi jasno ta nadoknada štete jer po tome popravak može iznositi preko 10 tisuća kuna, a samo vozilo ne vrijedi ni toliko. Molim pomoć barem sa savjetima, hvala unaprijed 

 

 

Edit: policija je bila doslovno 2 auta iza mene u trenutku nesreće i sami su mi potvrdili da sam nornalno vozio i da sam na vrijeme kocio, njihov odgovor je bio da se sve desilo zbog lošeg stanja auta i zbog toga što se prometnice zadnjih godina sve manje i manje peru... 

uređeno: od niqw
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl. 107. st. 1. Zakona o radu -

"Radnik koji na radu ili u vezi s radom namjerno ili zbog krajnje nepažnje uzrokuje štetu poslodavcu, dužan je štetu naknaditi."

Namjere nema, a krajnja nepažnja je i više nego upitna posebice imajući na umu stanje vozila. Je li obavljen očevid te je li protiv vas pokrenut prekršajni postupak (izdan nalog ili podignut optužni prijedlog)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija