Jump to content

Ivan8964

Preporučene objave

Imam pitanje vezano za komasaciju pa bi bio zahvalan na savjetu.

Komasacijom koja je u tijeku brat i ja smo dogovorno podijelili nekoliko isprepletenih čestica kod kojih smo suvlasnici. Uz njih svaki još ima po jednu česticu u svom vlasništvu (vlasništvo 1/1 - njegove je 500m2, a moja 1200m2).

Podijelili smo se tako da je svatko dobio jednaku kvadraturu čestica kojih smo suvlasnici. No, 3 godine kasnije brat sada želi dijeliti i čestice koje su vlasništvu 1/1. Moja čestica je veća od njegove za 700 kvadrata i ja to ne dam jer mi je to otac prepisao 20 godina prije smrti i sve je provedeno u katastru, gruntovnici…dakle, on nema ništa s time, kao ni ja s njegovom česticom.

S obzirom da smo korak do zaključenja komasacije to će vjerojatno završiti na sudu.

Zanima me da li meni sud može narediti da dijelim s bratom česticu koja je u mom vlasništvu ili će sud dijeliti samo ono što je u suvlasništvu. Isto me zanima da li je moguće putem suda vratiti sve čestice nazad u stanje kakvo je bilo prije komasacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, to država radi, ali se kod nas provodi komasacija kompletnog naselja i poljoprivrednih zemljišta kako bi se razriješilo pitanje međa jer je sve bilo jako iscjepkano. Oko poljoprivrednog zemljišta smo se dogovorili bez problema, a ovo gornje pitanje se odnosi na potkučnice tj. čestice na kojima su naše kuće i dvorišta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija