Jump to content

Doživotno pravo osobne služnosti,problemi,


luka11

Preporučene objave

Poštovani molim savjet ako  netko zna što pravno poduzeti?

Naime moj pokojni otac koji je bio vlasnik nekretnina je umro 2018, jedinim nasljednikom je proglašena moja majka jel smo mi kao djeca na ostavini ustupili svoj dio do njezine smrti ima nas 8, djece,na svim nekretninama brat od pokojnoga oca ima doživotno pravo osobne služnosti-pravo uporabe stanovanja/korištenja temeljem rješenja o nasljeđivanju od majke pokojnog oca.

On živi zajedno u majčinoj kući odvojeno  u sobi koju je izabrao korisnik je zajamčene minimalne naknade tu i tamo zaradi ponešto,ali ne želi plaćati struju  koju troši zajedno sa nama tražio sam ga mjesečno 100 kn realno,ne kupuje kućne potrepštine, sve šta ja i supruga kupimo u kućanstvo hranu i ostalo koristi jede dolazi  pijan pa vrijeđa i omalovažava sve,moja djeca to slušaju trvrdi da on može radit šta hoće da je pola kuće njegovo iako to ne piše nigdje,nego očito da provocira

Ja i majka i supruga iskreno više ne možemo trpiti njegovo ponašanje, ja i supruga živimo sa 3 mldb djece i ne možemo niti želimo financirati njegove obveze struja hrana smeće itd a on ne želi plaćati.

Dali se može tužbom zatražiti iseljenje zbog svega navedenog što čini?, ili neki drugi pravni put Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, dužni ste trpjeti osobnu služnost do smrti strica, možete mu predložiti da ga zbrinete u nekom domu ako imate financijska sredstva za to, ali on na to ne mora pristati. Ukinuće služnosti prije smrti ovlaštenika je moguće samo u slučaju da služnost izgubi razumnu svrhu, a ovdje to nije slučaj jer on i dalje treba negdje stanovati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija