Jump to content

Vjerovnik odbija postupiti po odluci suda


Milovan1210

Preporučene objave

Poštovani Općinski sud je pod toč I svoje izreke Rješenja, otvorio jednostavni postupak stečaja nad potrošačem -moje supruge, pod toč II zaključio jednostavni postupak stečaja, pod toč III  oslobodio ju od preostalih obveza u odnosu na vjerovnike iz čl. 79.a zakona o stečaju potrošača dana 19.02.2020 godine. Vjerovnici potrošača nisu u povodu poziva iz oglasa objavljenog na mrežnoj stranici e-oglasna ploča sudova obavijestili sud o postojanju druge imovine koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa, isto rješenje je postalo pravomoćno dana  06.05.2020 godine.  Uputio sam podnesak  u kojem sam naveo da temeljem navedenog pravomoćnog Rješenja na dalje ne vrše obustavu nad njezinim novčanim sredstvima te da navedenu dokumentaciju proslijede nadležnima na postupanje te uz podnesak priložio pravomoćno Rješenje. Kontaktirao sam vjerovnika da vidim dali su zaprimili Rješenje i podnesak rekli su da jesu ali da neće postupiti po odluci suda te da će nastaviti i dalje plijeniti sve do potpunog namirenja preko poslodavca. Koje pravne radnje se mogu poduzeti u ovom slučaju jel po njihovim navodima proizlazi da mogu šta hoće.Hvala Lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Vjerovnik odbija postupiti po odluci suda

Ovo rješenje sa iskazanom klauzulom pravomoćnosti dostavite poslodavcu sa obrazloženjem na hitno postupanje, a ovrhovoditelju pisano i preporučeno pošaljite dopis da Vam u roku od 8 dana vrati protuzakonito naplaćen novčana sredstva zajedno sa pripadajućom kamatom, a sve pod prijetnjom protuovrhom sukladno čl. 62. Ovršnog zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija