Jump to content

Kazna za motor


Rammstein0401

Preporučene objave

Pozdrav! 

Imao sam jednu pomalo zeznutu situaciju te me zanima Vaše mišljenje i savjet. Dakle, ovo ljeto negdje u 7,8 mjesecu imao sam motor automatic kojeg nisam vozio nigdje nego je kupljen čisto radi nekih dijelova. No, dogodilo se to da je moj brat uzeo taj motor i otišao se voziti njime bez registracije, kacige, vozačke te ga je policija zaustavila i dobio je kaznu 13 tisuća kn. I sve okej, dok jučer nije meni došla kazna jer je policiji rekao da sam ja vlasnik. Dobio sam kaznu 5 tisuća kn jer sam prekršio članak 4 stavka 1. zakona o obveznim osiguranjima u prometu te sam kažnjiv po članku 65 stavka 1. istog zakona. Zanima što raditi u ovom slučaju, kako postupiti i ima li šanse uopće slati prigovor i nekako ne platiti kaznu, s obzirom da motor nisam kupio uopće s namjerom da ga vozim nego isključivo radi nekih dijelova te sam ga kasnije odnio na smeće u željezo.🙄 Unaprijed hvala! 🙂

uređeno: od Rammstein0401
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ništa ne gubiš po prigovoru, osim što možeš dobiti još par stotina kuna troškova, a ako nisi kažnjavan, vjerojatno će ti nešto smanjiti (nema šanse da prođeš bez ikakve kazne), a imat ćeš i vremena skupiti nešto novca, pa riješiti 2/3.

Imaš na ovom linku o prigovorima, pa si složiš nešto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako sam si i mislio.. Imao sam jednu kaznu od prije isto za motor kada su me uhavatili prije par godina i to sam odradio sate. Međutim, zar stvarno ja trebam dobiti kaznu i platiti što je moj brat bez moje dozvole i znanja uzeo motor koji nije bio ni namijenjen niti kupljen u namjeri da ga vozim? Nema mi smisla niti ne znam da ja ne bi smio imati neregistrirano vozilo doma. Uglavnom, hvala Vam na odgovoru, probat ću sa prigovorom pa se sad nadam da će barem smanjiti kaznu s obzirom da sam bez posla i svega itd itd.. Hvala još jednom! 🙂

 

I da napomenem, iako nisam toliko  siguran koliko to utječe na išta, da kada se to dogodilo i kada su mojeg brata uhvatili, on mi je to samo rekao i da je dobio kaznu od 13 tisuća kn. Do jučer ja niti sam znao da trebam dobiti kaznu, niti me itko o tome obavijestio, niti me uopće itko pitao jesam li ja stvarno vlasnik tog neregistriranog motora nego sam dobio kaznu na temelju toga što je moj brat samo rekao da sam ja vlasnik motora (što sam isto tek jučer u postaji saznao da je on mene spomenio i to rekao). 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , Rammstein0401 je napisao:

Nema mi smisla niti ne znam da ja ne bi smio imati neregistrirano vozilo doma.

Smio si ga imati doma, ali se nije smio koristiti u prometu. Tvoje je vlasništvo i za osiguranje si ti odgovoran kao vlasnik.

 

prije 1 sat , Rammstein0401 je napisao:

Do jučer ja niti sam znao da trebam dobiti kaznu, niti me itko o tome obavijestio, niti me uopće itko pitao jesam li ja stvarno vlasnik tog neregistriranog motora nego sam dobio kaznu na temelju toga što je moj brat samo rekao da sam ja vlasnik motora (što sam isto tek jučer u postaji saznao da je on mene spomenio i to rekao). 

Pa dovoljno im je to što je on rekao, a sad su se obavijestili i imaš pravo na pravne lijekove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, za ovo se sudi samo tebi, tako da se možeš braniti kako želiš - svakako napisati sve što si tu naveo, da si ga uzeo radi dijelova, ne radi vožnje, i da nisi ni znao da ga je on uzeo i vozio. Shvaćaš da si bio odgovoran, ali te doveo u zabludu i moliš da uzmu to u obzir i smanje i kaznu, kako već piše u primjerima prigovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija