Jump to content

Općinski sud pristran


anonimno

Preporučene objave

DOBIO SAM PRESUDU OPCINSKOG SUDA KOJA JE PRISTRANA. Naime, donesena je presuda na moju stetu a kljucni svjedok je na mojoj strani. Radi se o povratu novca. Pisanog ugovora nema. Druga strana nema ni jednog relevantnog svjedoka i cijela situacija je apsurdna ali dobiva sud. Svi smo zgranuti. I odvjetnici i mi. Sad to ide na drugostupanjski sud. Ima li tko takva iskustva? Trebam li dati neke detalje??

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam koga ste imali spor, ali me to ni malo ne iznenadjuje. HR sudovi su pod jakim uticajem i nisu neovisni. Kakvo je stanje najbolje govori da su Rumuni i Bugari u EU, a Hrvati, prvenstveno zbog sudstva, nisu.

 

Zato i postoje vise istance sudova.

 

Sve u svemu, zalosno. Ne mogu vam nista reci nego pamet u glavu kad ponovo budete izasli na izbore.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

presuda je na vašu štetu i sud je odmah pristran?

prije bi bilo da je sud došao do drugačijeg zaključka, nije ga baš taj vaš svjedok uvjerio u to, pisanog traga nema, pa što se čudite.. subjektivni ste skroz..

sad se vi žalite i o vašoj žalbi odlučuje sud u drugom stupnju, koji može potvrditi presudu, može ju ukinuti i vratiti na ponovno suđenje sa uputom što još provjeriti..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po Zakonu o parničnom postupku sud je slobodan u ocjeni dokaza. Moguće je stvarno da je zbog nekog razloga posumnjao u vjerodostojnost Vašeg svjedoka. Bilo kako bilo, to je morao navesti u obrazloženju presude. Pogledajte malo tamo.

 

Ako smatrate da je tako, svakako uložite žalbu.

 

S druge strane, ako ste imali razloga da vjerujete u nepristranost suda, trebali ste tražiti njegovo izuzeće, ali za to je sada kasno, osima ko se ne radi o apsolutnim razlozima za izuzeće. Iako ne vjerujem da je riječ o njima, jer bi to bilo preočito i jer sud o tome mora paziti po službenoj dužnosti, pa bi bilo stvarno glupavo da je to prešućeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jednostavno, tužiteljica je profesorica sutkinjinoj kćeri. Prvotno je podignuta tužba protiv tužiteljice na njenom općinskom sudu koji je spor ali je potom, prvotno tužena strana podigla tužbu protiv mene na mom općinskom sudu i dobila ga bez i jednog dokaza i sa potpuno izmišljenim i neistinitim svjedocima (kao čuli su neke ragovore na tu temu iza zatvorenih vrata pa još pogriješe u par godina i sl.). Ja nisam imao dokaz ali imam glavne svjedoke koji su svim zbivanjima prisutvovali i zdravu matematiku. Malo mi jezgodno iznositi detalje. Lako bi se sve moglo prepoznati. Uglavnom, idem na Zupanijski sud, pa ako i tamo takve laži iprođu, pakiram kofere i odoh u inozemstvo!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija