Jump to content

Ovrha i zaštićeni


Pravica

Preporučene objave

Poštovani,molim pomoć...

Do sad sam imala kredit reiffeissen banke, a u medjuvremenu je u firmi stigao dopis Eosa da moraju uplaćivati na račun Eosa...kako sam.imala.obrhu od reiffeissen banke, eos je morao stati u red čekanja. Sad sam otplatila reiffeissen i očekivala da će mi sad skidati 1/4 za eos, a ostatak na zaštićeni medjutim knjigovođa me traži broj redovnog računa, što mi je van svaki pameti, jer samo se mijenja ovrhovoditelj a 3/4 bi trebalo ici na zaštićeni al mene uporno traže redovan račun, inače s knjigovodjom jedva da se i može razgovarati i sad sam nekom logikom sjbatilada ja trenutno uopće nisam pod ovrhom, nego se firma zeli "osigurati" i uplaćivati eosu, po dokumentu koji su dobili prije 3 god, i sad šta da mi slučajno uplate krivo,da sjedne ovrha da li me zakon štiti jer sam imala zaštićeni račun ( podstanar sam, iz sve).

Zašto mora biti dio uplaćen na redovan račun?

Hvala

uređeno: od Pravica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Bila su dva kredita, pa sam jedan za drugim rješavala, a eos je morao stati u red bio je zadnji. Ova 2 kredita sam otplatila, sad je eos došao na red, ali koliko sam uspjela vidjeti na fini nisu me ovrsili vjerojatno zato i knjigovođa traži broj normalnog računa, jer ona želi uplaćivati po onom dopisu od prije 3 god. Ja imam zaštićeni račun otvoren, cijelo vrijeme mi se uplaćivalo rata kredita ostatak na zaštićeni, i sad kad sam je pitala zašto i dalje to tako ne ide jer je samo promjenilo kome uplacujemo, rekla mi je da je to tako. Koliko ja shvaćam nisam uopće ovršena zahvaljujući zadnjem moratoriju ali se firma želi ograditi i uplaćivati. Mene sad interesira, da li se može dogoditi da oni svaki mjesec uplate 1/4 plaće eosu a da ipak još "počisti" s mog računa ili ne? Da li ja te novce mogu vratiti kasnije ako se to dogodi? I zašto knjigovođa normalno ne može uplaćivati na zaštićeni?

Ne znam šta mi je za napraviti. Hvala unaprijed.

Da, razgovarala sam i sa odvjetnikom al nažalost nemam financijskih mogućnosti da mi on to rij3si...On kaže da oni nemaju dobre temelje za to za što me terete, da su morali poslati ugovor o cesiji, da je upitan iznos koji su naveli ( išla sam u finu po dokumentu tko me ovrsio) ali ja nažalost ne mogu financijski pratiti sve te postupke.

Bila bi zahvalna kad bi mi netko rekao na što da pazim 

uređeno: od Pravica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne razlikujete ovrhu na novčanim sredstvima koju provodi Fina i ovrhu na plaći koju provodi poslodavac. To nisu iste vrste ovrha, tako da nije ni isti postupak, kao ni red čekanja za naplatu. Kako to da imate još uvijek otvoreni zaštićeni račun, ako niste ovršeni? Znate li što je poslodavac dobio od isprava za postupanja i koliko je to staro, odnosno da li ste u međuvremenu što plaćali u korist ovog duga?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cijelo vrijeme sam imala zaštićeni jer sam imala blokadu od reiffeissen koja se vodila na plaću ko ovrha, i sad je to otplaćeno. Eos je poslao prije 3 god dopis i nisu se mogli naplatiti. Po tom dopisu se sad ravna knjigovođa a u medjuvremenu sam bila na fini i tamo je dug 0, i piše nemogućnost izvršenja temeljem čl.12 ZPONS-a, ovrha se ne provodi radi utvrđene nemogućnosti izvršenja.

I šta sad? Pa zar nije da mi knjigovođa ide protiv zakona? Jer to nije dovoljno da nema ovrhe i još više nije ovrhovoditelj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija