Jump to content

Nužni dio i ugovor o doživotnome uzdržavanju


anonimno

Preporučene objave

Brinem se za svoju tetu koja nema djece ni supruga,umro je prije 15g. Napravili smo ugovor o doživotnome uzdržavanju prije dvije godine iako se za nju brinem od smrti njenog supruga.Da li njena sestra može dobiti nužni dio iako ima dobru penziju?Čuo sam da u zakonu stoji da mora proći barem 3 god. od dana kada se napravi ug. o doživotnome uzdrž. do smrti primatelja uzdržavanja te onda nitko ne može tražiti ništa.Da li mogu napraviti još i ugovor o dosmrtnome uzdržavanju ili je možda bolje da napravim sa tetom kupoprodajni ugovor i platim porez državi pa sam siguran sto posto..???MOLIM POMOC PRAVNIH STRUCNJAKA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

U času smrti vaše tete Ugovor o doživotnom će se realizirati u smislu da ćete dobiti vlasništvo stana. I to je to...možete ga prodati kad hoćete. Odmah kad dobijete smrtni list idete na uknjižbu stana na vaše ime i možete ga prodati kad hoćete. Ma ne bojte se ! Ti su vam ugovori sigurni ko Švicarska banka, ko cement. Ne može vam nitko ništa pogotovo ako ste i vi ispunili svoju obvezu uzdržavanja, što jeste. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

A kakve su mogućnosti pobijanja ugovora u smislu neizvršavanja obveze od strane davatelja uzdržavanja? Na kome je teret dokaza? U slučaju tužbe to bi vjerojatno bila tužba na raskid u ime ostavitelja ali me zanima kako se dokazuje davanje uzdržavanja?

Naime, dogodila se vrlo čudna situacija. Upravo sin koji je davao uzdržavanje sad je ispao onaj koji je na zaobilazan način isključen iz nasljedstva jer je sin njegova pokojnog brata izvukao Ugovor o doživotnom i tvrdi da je nekoj gospođi plaćao 300€

da pazi na djeda.

Molim mišljenje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija