Jump to content

Podizanje novca sa racuna pausalnog obrta.


Shajba031

Preporučene objave

Pozdrav ljudi i ispricavam se ako je ovo pitanje vec odgovoreno no ne mogu ga pronaci.

 

Naime, zanima me kako funkcionira podizanje novca sa racuna pausalnog obrta. Obrt sam otvorio nedavno i za prvi posao sam "ulozio" iz svog djepa u obrt, a sad kad je taj posao naplacen zelim podici onoliko koliko sam dao iz svog djepa.
Na koji nacin se pravda podizanje novca s racuna bilo to 1000 ili 50000kn? 

 

Hvala i lijep pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo dignete novce, nema potrebe posebno objašnjavati jer je riječ o paušalnom obrtu. Možete dići na bankomatu novce ili prebaciti na svoj račun (s time da ne morate ali možete staviti pod opis plaćanja povrat pozajmice ili isplata vlasniku).

Nadam se da niste samo uplatili novce na račun bez da ste stavili u opis pozajmica obrtu jer se to tretira onda kao da ste ostvarili primitak i kao takav se unosi u PO-SD

uređeno: od BRKICA00
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Materijal sam platio gotovinom podignutom s tekuceg racuna i nista nisam uplacivao na racun.

Ako sam dobro shvatio. Kad moram platiti nekakav racun poput doprinosa, a nemam novaca na racunu obrta, smijem uplatiti gotovinu ili prebaciti novac sa svog tekuceg racuna na racun obrta bez da se to smatra ostvarenim primitkom? Jel svaka pozajmica mora imati zabiljezen povrat pozajmice kako se ne bi smatrala ostvarenom dobiti i obrnuto?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako imate odvojene privatni i račun obrta onda ne možete uplatiti samo tako novce na račun obrta jer se to smatra poslovnim primitkom. Ako pak uplatite s opisom plaćanja pozajmica onda ne ulazi u primitke. U gore navedenom slučaju ne isplati se prebacivati na račun obrta jer su obrt i vi jedna osoba u pravnom smislu tako da je svejedno došlo s vašeg računa ili obrta.

Koliko mi je poznato kod paušalnog obrta ne 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod paušalnog obrta zapravo pravdate samo uplate, ne i isplate. Npr. na računu obrta imate 10,000kn i želite kupiti sebi novi TV. Jednostavno dođete u dućan, kupite karticom obrta (ili dignete novac i platite kešom) i to je to, nikakvo pravdanje, novac možete trošiti na bilo što privatno.

Miljko vam sve dobro kaže, pogotovo to da u opis plaćanja stavite "pozajmica" - u protivnom nije jasno odakle i zašto je novac došao. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija