Jump to content

pozitivan na red bull


anonimno

Preporučene objave

zaustavila me murja jucer i pitala da polizem onaj test na drogu.moze!ne drogiram se a da pusem mozda bi nesto i napuhao,naime popio sam 2 redbull vodke 1 vodka kolu i bevandu.jeo sam hrenovke sa sirom i majonezom i kecapom.pricekali smo 10 min kad mi murjak kaze"uzeo si ecstasy".ma koji crni ex u zivotu drogu nisam okusio."vodite me na vadjenje krvi",kazem ja njima."to ce te izaci skupo.ne isplati ti se",kazu oni meni uvjereni u moju krivicu."normalno da mi se isplati.da kosta 10000 kuna jer nisam nista uzeo."izvadili mi krv uzeli urin na hitnoj poslali u zg i sada cekam analizu koja ce potrajat nekih mjesec dana.ne brinu me rezultati nego red bull.jel moguce da on sadrzi sastojak koji reagira na slican nacin kao amfetamini.sta to sve spada u istu skupinu?kolko su ti aparati pouzdani? :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mogu ti reci sto red bull sadrzi ali pouzdano znam da je u nekim zemljama zap. europe ZABRANJENA prodaja tog tzv. energetskog pica zbog njegovih supstanci koje negativno djeluju na ljude posebno vozace.

 

Nasi su vjestaci kemijskim analizama dokazali da sadrzi supstance koje, kod uzimanja vece kolicine tog pica, mogu prouzrociti vrlo negativne posljedite, tipa da vozac zaspe u voznji. Kod nas ga mozes kupiti na benzinskoj. Sto jos reci?

 

Druga je mogucnost, ako ti sam nisi svojevoljno konzumirao drogu, da ti ju je netko ubacio u crvenog bika. Ni prvi ni zadnji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kolko su ti aparati pouzdani?

 

ti policijski preliminarni testeri nisu pouzdani i oni mogu dati lazno pozitivan rezultat.

 

buduci da si dao krv i urin, metoda kojom ce dokazivati prisutnost narkotika je prakticki 100% pouzdana i ako nisi uzimao narkotike, bit ce sve ok. naravno u tom slucaju prijevoz i troskovi analize ne idu na tvpoj racun.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nasi su vjestaci kemijskim analizama dokazali da sadrzi supstance koje, kod uzimanja vece kolicine tog pica, mogu prouzrociti vrlo negativne posljedite, tipa da vozac zaspe u voznji.

 

znas mozda neke detalje?

 

po onome sto pisu pod sastav, to bi bilo nekakvo stimulativno pice, kofein, seceri, pa malo vitamina reda radi i onaj taurin...uglavnom nista opasnije od dobro zasladjene cedevite i dvije salice jake kave... e sad, normalno da ako stimuira, da ce organizam, kada prestane stimulativno djelovati, biti iscrpljeniji, ali isto ce biti ako probdijes noc uz pomoc termosice kave...

 

btw, ovo sto kazes da su ga zabranili, mislim da je to na kraju propalo jer nisu mogli dokazati da je stetan po zdravlje, ali nisam siguran

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znas mozda neke detalje?

 

Evo pokusavam se sjetiti ali ... tesko.

Znam da se radilo o nekoj prometnoj nesreci i da je okrivljenik (mislim) osudjen. Ako se dobro sjecam, zaspao je ili kolabirao za vrijeme voznje i mislim da je bilo zrtava (suputnici?) ali ne hvataj me za rijec.

Uglavnom, vozac je tvrdio da nije bio pod utjecajem droge ili alkohola i da ne zna kako i zasto je zaspao za volanom. Jedino sto je te veceri i noci pio je bio red bull (prema njegovom iskazu nekih 20 kom - ako je za vjerovati).

Vjestakinja koja nije sudjelovala u postupku, a koju su novinari kontaktirali, obavila je analizu tog pica i rekla da je prema kemijskom sastavu moguce da je covjek zaspao/kolabirao/izbubio orijentaciju ili svijest (nesto tako je bilo u pitanju) od tog energ. pica ako ga je popio vise od xy kom, a on ih je popio puno vise, ako je to istina. Vjestakinja je rekla u kojim je zemljama to pice zabranjeno, a mislim da je spomenula, izmedju ostalih, Dansku. Kako ona nije sudjelovala u postpuku, a mislim da red bull nije ni bio vjestacen, taj se dokaz nije ni provodio.

 

Eto, nije puno ali ako se sjetim neceg jos, napisat cu ti. Mozda netko drugi ima bolje pamcenje pa ti napise jos detalja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izgleda da je zabranjen u prodaji kao soft drink u Danskoj, Francuskoj i Norveskoj.

Vidi ovo:

http://www.cbc.ca/consumers/market/files/health/redbull/index.html

http://www.medicalnewstoday.com/medicalnews.php?newsid=5753

http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Bull

 

Ima jos dosta o tome na webu.

 

Sad sam se sjetila da je vjestakinja rekla da se u nekim drzavama prodaje samo u apotekama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakako da preliminarno testiranje nije pouzdano, no zbog mješanja raznih supstanci, može doči do negativnog nalaza, no želim spomenuti da ti svi uređaji moraju imate certifikat za uporabu, a na vaš zahtjev policijski službenik dužan vam ga je dati na uvid.

Svakako da je najtočnija analiza uzoraka krvi i urina, te sto dobro postupili što ste to tražili, a analiza će pokazati svoje.

 

No konzimiranje energetskih pića pomješanih s alkoholom, daju efekat kao da ste pod utjecajem opojnih droga ili sredstava, no to se vještačenjem može eliminirati.

 

Navodi Ane su točni, jer sam upoznat s tim slučajem.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

želim spomenuti da ti svi uređaji moraju imate certifikat za uporabu

 

to nije bitno, ti uredjaji ne moraju biti neispravni/nebazdareni, njihov princip rada omogucuje gresku jer ce sasvim ispravan uredjaj neke sasvim legalne spojeve prepoznati kao narkotike.

 

upravo zato i postoji mogucnost neslaganja sa rezultatom pa posljedicno analiziranje krvi i urina gdje greska (prakticki) nije moguca...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija