Jump to content

Najam auta i raskid ugovora


Benzin

Preporučene objave

Pozz unajmio auto radi obavljanja posla, ali danas imao probleme s akumaltorom auta i nema bas tolko puno posla da si pokrit i rentu dnevnu od 100 kn i benzin i sve. Kada sam unajmljivati to nisam znao. U ugovoru samo piše da je na 7 dana unajmljen i da u slučaju raskida kao 15 dana otkazni rok. Ali ne piše nigdje o prijevremenom raskidu ugovora . Pisao sam tom sto mi je unajmio auto, ali samo je pročitao poruku nije nis odg. Sada me zanima da li ja nekako mogu raskinut to ili ću u najgorjem slučaju Trebat tražit možda neki jeftiniji auto? Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
, Ruby_Danderfluff je napisao:

Auto Vam je iznajmila fizička osoba? Ako duljina otkaznog roka nije ugovorena, ona za najam pokretne stvari iznosi osam dana (čl. 576. Zakona o obveznim odnosima). Kod Vas je ugovorena i iznosi 15 dana. Otkaz se može dati u bilo koje vrijeme, ako je ugovoren.

Mislim da se gleda kao pravna osoba jer ja sam trebo za njega radit točnije dostavljat preko platforme jedne za dostavu i on mi uzima 10% zarade ,a troškovi benzina su moji i sam ih snosim,a ostale on. Dogvor je bio da on meni od zarade odbije za auto,a  auto prvo jedan za 100 kn bio kod mene 2 dana pa mu krepo akumulator pa ga zamjenjio za jeftiniji za 80kn dan, pa sam ga vratio nakon 4 dana. Eh sad on nije ništa odbio nego je meni zarada bila isplaćena uredno samo je 10% umanjenja za njegovu proviziju. Nije da meni smeta nego me zanima dali on može kasnije to potraživati ili je trebo odma to riješit. Pošto je auto bio unajmljen 6.1.2021. pa vracen 8.1.2021 to je bio ovaj od 100 kn/dan,a  7.1 mu svako malo akumulator krepavo i nisam mogo radit, te sam ga 8.1.2021. mjenjo za drugi i taj drugi sam vratio 12.1.2021.  I poslje toga nisam više ništa uzeo i krenuo sa svojim radit kratko vrijeme, a onda došlo do nekih problema samnom i tom platformom koji su riješeni poslje,ali dobro oni nisu bitni za temu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija