Jump to content

Mijenjanje radnog mjesta unutar škole, koeficijenta i ugovora


Martina Makigi

Preporučene objave

Poštovanje,

od jeseni bih se trebala premjestiti s mjesta učiteljice engleskog jezika na mjesto knjižničarke u školi u kojoj (kao uč.ej) radim već 18.godina. Obzirom na to da nisam stručna, odnosno nisam diplomirani knjižničar, upisujem paralelno i izvanredni studij bibliotekarstva. Tajnica mi je objasnila da će mi u ugovoru stajati da u roku 3 godine moram završiti studij (koji traje 4 semestra), a nakon toga unutar godine dana i položiti stručni. Moj trenutn koeficijent za obračun plaće je 1,406. Tajnica mi je rekla da se dobro raspitam (?) postoji li mogućnost da mi se i dalje obračunava plaća prema tom koeficijentu i nije sigurna je li će ugovor biti na neodređeno ili određeno, s obzirom da imam ugovor na neodređeno od 2006. (ali za ej). Meni osobno je logično da će ugovor biti na određeno s obzirom da postoji uvjet, ili? Dakle:

1. PO kojem će mi se koeficijentu obračunavati plaća? 

2. Ugovor koji potpisujem bi trebao biti na određeno?

Unaprijed hvala na odgovoru!

LP

Martina

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne ispunjavate uvjete tog radnog mjesta sukladno Pravilniku o odgovarajućoj vrsti obrazovanja AKO SE RADI O OSNOVNOJ ŠKOLI. Raditi možete samo na određeno do odabira radnika temeljem natječaja ili najduže 5 mjeseci ako se ne javi osoba s uvjetima na natječaj. Nemate uvjete za radno mjesto da bi Vam se temeljem kolektivnog ponudio premještaj i inspekcija bi zabranila rad da Vas se kao nestručnu prebaci.

Koeficijent bi Vam bio onog za nestručne osobe 1,158 i morali bi položiti stručni ispit pri NSK, nisam siguran za onaj pri AZOO. Dakle 2 bi morali položiti da nemate već stručni pri Azoo.

Ne znam zašto biste prelazili s ugovora na neodređeno na određeno i manju plaću sljedeće 3-4 godine.

Ne znam što ravnatelj misli, ali ne može Vas prebaciti temeljem članka 24. st. 5.  Kolektivnog za osnovne.

AKO SE RADI O SREDNJOJ ŠKOLI, njihov Pravilnik dopušta zapošljavanje s visokom spremom, no nisam siguran bi li to prošlo, trebalo bi kontaktirati nekog...

uređeno: od gala385
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija