Jump to content

Neisplaćena plaća


ludi_svjet_321

Preporučene objave

Možete zahtijevati od poslodavca da Vam izda obračun neisplaćene plaće, potpisan i ovjeren od strane poslodavca, tako da možete izravnom naplatom prisilno ustegnuti taj iznos s računa poslodavca. Ako Vam to ne dostavi, možete ga prijaviti inspekciji rada za neizdavanje obračunske isprave, te ćete za ostvarenje svoje plaće morati podnijeti tužbu u radnom sporu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ne  nisam član sindikata a sad mislim da je kasno i za to inspekciji da ga prijavim.

Jer je poslodavac trazio da potpisem izjavu o otkazu i da naznacim da je radni odnos prestao 25 tog prosinca i da nemam vise potrazivanja prema njemu.Sto sam i ucinila i poslala tu izjavu.Medzutim u siječnju sam dobila plaću u iznosu od 189'kuna ,kada sam pitala sta je razlog tako malog iznosa i pokusala stupiti u kontakt s njim samo me ignorira i ne odgovara ni na pozive ni poruke.

uređeno: od ludi_svjet_321
Greska u pisanju
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zivimo u drzavi u kojoj se poslodavci ne drze pravilnika. Ja bih osobna otisla na inspekciju rada. Oni ti se ne boje suda, jer znaju sve cake sto napisati u kojem dopisu itd. ali se inspekcija boje vise od svega jer inspekcija ce im pronaci i najmanju gresku i uredno im ispostaviti racun za krsenje te uplatu u drzavni proracun

Primjer: moja prijateljica je na povjerenje potpisala ugovor o radu ali nije isla za tim da joj poslodavac nije potpisao. Nakon 28 dana joj je poslodavac rekao da je nije ni prijavio i da joj je sutra zadnji dan, skoro je izgubila pravo na zdravstveno, nije imala nikakav dokaz posto nije postojao potpisan ugovor o radu. Otisla je na inspekciju rada, podnjela prijavu (glavno da nije anonimna), inspektorat je izasao na teren. Popricao je sa svim zaposlenicima, pogledao sve knjige i nasao dokaz da je tamo radila. Na kraju je poslodavac dobio kaznu 20.000kn zbog ne prijava na zdravstveno, 20.000kn ne prijava na mirovinsko i jos par tocaka, sve skupa kazna 70.000kn  te na kraju da joj mora isplatiti minimalnu mjesecnu placu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija