Jump to content

Podjela stana koji je otplaćen nasljedstvom


biba1

Preporučene objave

Moj suprug je u dogovoru sa mnom dignuo kredit i kupili smo stan. Rate kredita su otplaćivane svega 2god. jer sam ja prodala naslijeđenu nekretninu i kredit je u cijelosti zatvoren. Suprug je upisao stan na svoje ime. Nakon godinu dana sam tražila da i mene upiše kao vlasnika. Odbio je. Imam li ja pravo nakon što se stan proda uzeti onoliko novca, koliko sam dala za otplatu kredita, obzirom da je novac bio od mog nasljedstva? Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , biba1 je napisao:

Imam li ja pravo nakon što se stan proda uzeti onoliko novca, koliko sam dala za otplatu kredita, obzirom da je novac bio od mog nasljedstva?

Ukoliko on namjerava prodavati stan, tada Vam je bolje što prije pokrenuti sudski postupak i napraviti zabilježbu spora na toj nekretnini, a sve s ciljem lakšeg namirenja po okončanju postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Željac047 je napisao:

To ćete trebati pokrenuti sudski postupak i tražiti od njega svoj naslijeđeni i prodani dio koji je uložen u otplatu kredita kojim je stan stečen, no na Vama će biti obveza dokazivanja istog

Poštovana, je li dovoljan dokaz što je novac od moje prodane nekretnine prebačen s mog račzna  na njegov račun radi zatvaranja kredita?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost mislim da nije. Imao sam sličnu situaciju di smo kupili (bivša) supruga i ja auto na kredit,kad nam je ostalo cca 20000 kn do kraja ja sam dignuo ušteđevinu,prebacio na njen račun da bi mogla zatvoriti kredit i poslje ukratko nikom ništa. Relativno je mala svota,možda za veće svote se isplati to sudski goniti nek se još netko sa foruma izjasni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 53 minuta, Bobby_bonus je napisao:

Nažalost mislim da nije. Imao sam sličnu situaciju di smo kupili (bivša) supruga i ja auto na kredit,kad nam je ostalo cca 20000 kn do kraja ja sam dignuo ušteđevinu

Ovdje se radi o različitim pravnim temeljima, jer je nasljeđivanje vlastita imovina i ne smatra se bračnom stečevinom, a što nije slučaj sa ušteđevinom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija