Jump to content

Istrazni zatvor


apeitheia2

Preporučene objave

Pozdrav, zanima me informacija. Suprug je 12.1.poslao prijetecu e mail poruku Lidlu (nije opasan, nije mislio ozbiljno, dobio je odbiienici na molbu za posao i napisao glupost misleci da nitko ndce procitati). U poruci je pisalo da ce ih sve ubiti pistoljem. Uhicen je isti dan, 13.1.je raden pretres i nije nadeno nista naravno, uzeli su mu mobiteli i imzamjenska istrazna sutkinja mu je odredila pritvor mjedec dana. Mjesec dana prolazi ni no njegov odvjetnik ne poduzima nista, niti ima neke naznake da ce ga pustiti, a istrazna sutkinja namjerno ne dolazi na rocista. Trebala bih ssvjet sto i kako naoraviti u ovij situaciji i preporuku nekog dobrog  odvjernika za kazneni oravo u Osijeku. Suprug je tamab dobio ugovir za posao na neodredeno u Rijeci i zbilja smo financijski u losoj situaciji jer nemamo pristup njegovim racunima. On uzdrzava obitelj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, ništa ne možete napraviti, nakon 30 dana će biti preispitivanje istražnog zatvora, pa će suprug tamo moći iznijeti sve ove okolnosti, da će odmah otići za Rijeku, da sam uzdržava cijelu obitelj itd. Svakako mu je, ako je u istražnom zatvoru, dodijeljen branitelj po službenoj dužnosti koji će ga zastupati na tom ročištu za istražni zatvor i koji će pisati žalbu na rješenje o produljenju istražnog zatvora ako on bude produljen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve zavisi po kojim osnovama je IZ određen. Najvjerojatnije zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i bojazni od ponavljanja/počinjenja KD, stoga ukoliko su svjedoci u međuvremenu ispitani, ta osnova će otpasti, pa će ostati jedino bojazan od ponavljanja/počinjenja KD kao problem.

Sud će procijeniti, no možete tražiti supstituciju IZ-a mjerama opreza, o čemu će i sud voditi računa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Produzen mu je istrazni do sudenja. Drzavna odvjernica trazi pismena na kucnu na adresu i ne dolazi na rocista. On je depresivan i place na mobitel, suicidalan. Njegov odvjetnik kojeg smo uzeli govori da va sabotiraju i pokusaje da zakaze rociste sto prije da ga puste. Ja ne znam sto vise.... Ocajni smo. Zatvorili su ga ne zbog svjedoka jer ih nema, nego kao iz straha da ne napravi kazneno djelo. Govorim o osobi koja je fakultetski obrazovana i ima posao, znaju da ima.stalan posao i uzdrzava obitelj i ne zele.ga pustit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

On nece izdrzat 3 mjeseca tamo. Sad je vec na rubu, dobio je normabele od doktora, nije dobro. Kako da pozurimo stvar? P.s.moze ga se drzat i 6 mjeseci zar ne? Doslovni ce odsluzit kaznu dok mu jos nije utvrden krivica. Neki prsvni ssvjet? Kako ubrzati? Odvjernika ne dozivljavaju. Trazimi novig al ne znsmo kojeg bi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 16 sati , apeitheia2 je napisao:

Kako da pozurimo stvar?

Ne možete, jer ne ovisi o vama već o procjeni suda o tome postoje li osnove za određivanjem IZ-a ili ne. Postupanje DORH-a i suda je ionako ubrzano u tzv. pritvorskim predmetima, tako da vjerujem da će uskoro optužnica.

prije 17 sati , apeitheia2 je napisao:

P.s.moze ga se drzat i 6 mjeseci zar ne?

U ovom predmetu, IZ do podizanja optužnice može trajati maksimalno 3 mjeseca, a do donošenja prvostupanjske presude 6 mjeseci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo rociste suda je 23.2.,dakle u utorak. Da li ce tada biti pusten onda? Njegov odvjetnik kaze da hoce. Da li itko zna kakva je tads procedura, da li ga se isti dan pusta ili? Njegov odvjetnik govori da ce sve biti rijeseno u jednom danu(optuznica, rociste i kazna). To mi je cudno, ali ako netko zna vise....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija