Jump to content

Prijedlog za provođenje dokaznih radnji


Ores

Preporučene objave

Prije nekoliko mjeseci sam podnio kaznenu prijavu, a sada sam napravio uvid u spis te su me tom prilikom savjetovali da mogu dati prijedlog za provođenje dokaznih radnji temeljem uvida u spis.

Zanima me što sve taj prijedlog mora sadržavati?

Ono što sam dosad sastavio na jednom listu papira (obostrano) sadrži trenutno činjenično stanje, prijedlog dokaznih radnji i objašnjenje zašto.

Je li to dovoljno ili mi je nešto promaknulo?

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@G-man Meni je prilikom uvida u spis rečeno da ja mogu sugerirati dokazne radnje temeljem toga. Inače me nisu tražili ništa izričito.

Prijava još nije odbačena (nisam dobio ništa napismeno), spis je još tajan, a izvještaj policije o izvidima je poslan u DO pred cca 2-3 mjeseca. Kako je to vodio policijski odjel općeg kriminaliteta, a radi se o IT tematici, nažalost ima propusta jer mi se čini da je napravljeno tek toliko da se ima što poslati DO i zadovolji forma.

Stoga me zanimalo me što taj prijedlog o dokaznim radnjama treba sadržavati kako bih ukazao na neke specifičnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači, možete specificirati koje bi se činjenice, po vašem mišljenju, trebale utvrditi, provjeriti, pribaviti, a da su relevantne odnosno u vezi sa predmetom postupka.

Kako spominjete IT tematiku, onda pretpostavljam da aludirate na vještačenje, pa bi dokazni prijedlog trebao biti usmjeren na tu dokaznu radnju vezano uz određene naprave odnosno virtualni sadržaj. Stoga, treba predložiti provođenje dokazne radnje vještačenja i onda podrobno i u detalje objasniti što i kako treba vještačiti. Ili možda dokaznu radnju iz čl. 339a ZKP-a ukoliko su ispunjeni uvjeti za istu, pa onda nek DO odluči.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija