Jump to content

Plaća manja od minimalca


SnjegaD

Preporučene objave

Poštovani

Radim u javnoj ustanovi u vlasništvu Grada. Isplaćena plaća za 1.mjesec ove godine je niža od propisanog minimalca. Drugo, iako imamo stavku minulog rada u plaći smo izjednačeni sve do 17 godine staža, tek nakon toliko staža je u plaći vidljiva razlika između djelatnika sa 17 god staža i početnika? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 7 minuta, Borbena7 je napisao:

Da li je plaća isplaćena sukladno ugovoru o radu? Na kakvo radno vrijeme ste zaposleni? Ima li poslodavac obrazloženje za svoj način obračuna radnog staža?

Radim kao NKV spremačica, ugovor na neodređeno, puno radno vrijeme. Odrađen cijeli mjesec bez bolovanja. Problem je što naša osnovica puta koeficjent daje puno manji iznos od minimalca pa ga u obračunu plaće uvećavaju dodatkom na plaću od 300kn svima jednako i minulim radom. Da bi došli do 4250kn brutto minuli rad mora dostići bod od 8.5% što je 17god staža a isti iznos imaju i svi sa manjim stažom. Kako je to moguće? Obrazloženje u računovodstvu glasi: tako mora bit i sve je po zakonu! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svasta ti poslodavci pisu u ugovoru o radu iako zakonski takav ugovor o radu nije pravovaljan. Ako radis na puno radno vrijeme, ne moze ti placa biti ispod minimalca. Odi na inspekciju rada i pijavi to, bitno je da prijava ne bude anonimna. Tebi ce isplatiti razliku a on ce uz to dobiti kaznu zbog sastavljanja takvih ugovora i isplacivanja manjeg iznosa doprinosa na mirovinsko i zdravstveno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija