Jump to content

Prosječna plaća i zaštićeni račun


PointBlank

Preporučene objave

Pozdrav

Već sam nekoliko godina blokiran pa dio plaće dobivam na zaštićeni račun.

Moja neto plaća je 6000 kn, a sve do siječnja ove godine dobivao sam 4164 kn na račun. Međutim, od 01.01.2021. godine prosječna neto plaća u Hrvatskoj je povećana na 6700 kn pa je tako i moj neovršeni dio plaćen uvećan, novi iznos koji sam dobio u siječnju bio je 4480 kn.

Dakle, više od 300 kuna nego do sada. Međutim, danas mi je stigla plaća za veljaču i ponovno mi je isplaćen stari iznos od 4164 kn.

Interesira me, je li moguće da se ovako iznenada zakon ponovno promijenio ili je moguće da je napravljena greška u mojoj firmi?

Hvala na svakom odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokušao sam poslijepodne dobiti nekoga u računovodstvu, ali nitko se nije javljao, valjda su u petak radili skraćeno radno vrijeme. Moram ih zvati u ponedjeljak.

Nekako me strah da možda taj dio novca nisu prebacili na blokirani račun pa ga je banka uzela.

Kakve su mi opcije ako je firma (što je vjerojatno) pogriješila?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Da reaktiviram temu nakon tjedan dana otkada se dogodio problem opisan u ovom postu.

Dakle, gospođa koju sam dobio iz računovodstva je napravila pogrešku, ona je na plaći za siječanj previše uplatila na redovan, ovršeni račun, a onda taj novac pokušala namiriti tako što je oduzela mojih 300+ kuna s nadom da ja to neću shvatiti. To mi je pokušala objasniti u razgovoru da bi na kraju u suzama priznala da je ona pogriješila.

Uglavnom, molila me da je ne prijavljujem iako bih iskreno trebao jer je žena napravila neku vrstu kaznenog dijela, ali sam se smilovao pa sam joj rekao da riješi problem. Nakon brojnih upita na više adresa, konačno je zatražila od FINA-e daljnje očitovanje kako će vratiti novac. Odlučio sam joj dati još nekoliko dana, pa ako neće uspjeti neka objasni u svojoj firmi što se dogodilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam samo ovo:

"Prijenos sredstava po nalogu FINA-e - prisilna
naplata"...

Piše na izvatku da je novac otišao u Erste banku. Njih sam kontaktirao, oni mi rekli da se obratim EOS Matrixu koji je otkupio dug, a oni pak da se javim u banku. U banci su mi rekli da oni nemaju veze s tim već da je FINA nadležna nakon čega sam to objasnio svom računovodstvu pa sad oni dalje s njima rade.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači, ovrhovoditelj nema nikakve zakonske obveze vratiti taj novac?

Pitam jer ću kasnije zvati u računovodstvo, mislim da sam im dao više nego dovoljno vremena da riješe problem, pa ću tražiti da mi isplate novac kako god znaju i umiju. Jedino ne znam kakva bi to bila uplata jer na zaštićeni račun ne može se samo tako uplatiti novac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija