Jump to content

Sustavno maltretiranje susjeda


mfranger

Preporučene objave

Lijepi pozdrav svima,

već duže vrijeme imam problema sa susjedima sa kata iznad, ogovaraju me i kleveću po zgradi, dočekuju me nekad po hodniku i verbalno napadaju, prijete tužbama za nekakve nepostojeće gluposti itd. Radi se o starijem bračnom paru koji očito nemaju bolje zanimacije u životu tako da mi to iskreno ni ne smeta niti se obazirem na njih.

Međutim, danas je ta žena pokušala nasilno ući u moj stan. Nasreću nije uspjela, ali zanima me što ja mogu napraviti ako mi netko od njih uspije nasilno ući u stan, tj. može li me kazneno goniti ako ja nju fizički izbacim iz stana, ili je sve što mogu napraviti ako mi uđe da zovem policiju i čekam njih? 

Imam li ikakve osnove za tužbu radi verbalnih napada, klevetanja i ogovaranja? Policiju sam dosad izbjegavao jer pod jedan ne želim im trošiti vrijeme sa glupostima, a pod dva nekako imam osjećaj da sve što oni mogu je napraviti zapisnik i onda će biti sve po starom. Ne znam što napraviti jer ovo lagano prelazi granice zezancije i ćaknutih susjeda. 

 

Hvala vam!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u ovom konkretnom slučaju danas pokušala je na silu ući u stan dok su vrata bila otvorena, razgovarao sam sa drugim susjedom na hodniku, ali uspio sam blokirati ulaz i zatvoriti vrata na vrijeme. Čuo sam je nakon toga da prtlja nešto oko brave i pokušava otvoriti vrata, i iskreno ne bi me čudilo da i pokuša provaliti jednog dana. Iskreno ne mogu odgovoriti na pitanje zašto je uopće htjela ući, nije mi ni jasno što je htjela postići s tim osim da me dodatno naživcira, možda i isprovocira.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija