Jump to content

parnički postupak


andrijavukorepa

Preporučene objave

Prije par dana sam potpisao raskid ugovora o radu-poslovno uvjetovan otkaz gdje se radničko vijeće suglasilo sa otkazom. Kako sam  prošle godine navršio 60 godina života  interesira me procjena  uspjeha u eventualnom parničnom postupku. Ostalim zaposlenicima je takva mogućnost otkaza najavljena do kraja godine kada firma prestaje sa radom. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Supruga mi je u istoj firmi i na isti način dobila otkaz kao i ja a ima također 37 godina staža i 61 godinu života u trenutku potpisa prestanka ugovora o radu-poslovno uvjetovani otkaz. Kakve su njene šanse u eventualnoj parnici jer je u nekakvoj zaštićenoj kategoriji s obzirom na godine života?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je poslodavcu zaista iz organizacijskih ili gospodarskih razloga prestala potreba za obavljanjem poslova tih radnih mjesta, onda su šanse slabe, po mom mišljenju. Odradit ćete otkazni rok, godišnji odmor, eventualno dobiti otpremninu, imat ćete se, ako se ne varam, oboje pravo prijaviti na zavod za zapošljavanje s trajanjem naknade (doduše, u iznosu od 50% ili čak 30% plaće koju ste imali) do uvjeta za umirovljenje ili, ako Vam je to isplativije, oboje ići u prijevremenu starosnu mirovinu s penalizacijom u odnosu na punu starosnu mirovinu (uvjeti za to su 60 godina života i 35 godina staža, a to ispunjavate).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija