Jump to content

Iseljenje iz stana


Božana1

Preporučene objave

U tijeku sam brakorazvodne parnice pokrenute mojom tužbom. Stanujem sa suprugom u stanu koji je moje vlasništvo. Suprug već godinama nije prijavljen na adresi stana. Izjavio je da nema namjeru iseliti iz stana po okončanju parnice. Što da radim, da li da tada promijenim bravu te da se obratim policiji u slučaju da suprug pravi problem?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana Božana1, ako neće na miran način napustiti stan, trebala biste pokrenuti sudski postupak za njegovo iseljenje koji postupak nema veze sa postupkom razvoda braka..

No, kako on uopće nije prijavljen na adresi stana, a stan je, kako navodite, Vaše vlasništvo možete jednostavno promjeniti bravu, jer sa svojim vlasništvom, naravno ako je to točno, možete raspolagati kako Vi želiti i u isto pustiti koga Vi želite.. 

Sugeriram Vam da ga opomenete da se na miran način izseli, te da ćete, u protivnom,  pokrenuti postupak prisilnog iseljenja što će mu stvoriti dodatne troškove.. 

Sretno Vam.!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stan su mi poklonili roditelji te stoga ne ulazi u bračnu stečevinu. Istina, stan je još pod otplatom - otkup od države na rate - no iznos rate nije značajan (250 kuna mjesečno) i lako mogu dokazati da plaćanja vršim od svoje privatne imovine. Bračna stečevina u našem slučaju praktično ne postoji u bilo kojem obliku. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija