Jump to content

Prvoupis stana


vicro

Preporučene objave

Zanima me je li još uvijek moguć tzv. prvoupis stana, kako bi se dobio vlasnički list? U pitanju je stan koji se nalazi u višestambenoj zgradi izgrađenoj 1997. g., a koji nikada nije upisan u KPU i nalazi se u izvanknjižnom vlasništvu. Zgrada u kojoj se nalazi također nije upisana u zemljišnim knjigama. 

Ako je moguće, što je od dokumentacije potrebno za prvoupis, osim kupoprodajnih ugovora?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je zgrada legalno sagrađena tada ju treba etažirati uz pristanak svih suvlasnika te  elaboratom o etažiranju  i kupoprodajnim ugovorom   nakon što se upiše zgrada upisuju se i  vlasnici  sa svojim  udjelima  u zemljišnu knjigu .

Nelegalna građevina  se neće moći upisati ,a niti prvenstvenog reda nema !

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zgrada je legalno izgrađena (gradila Industrogradnja), ima građevinsku i uporabnu dozvolu. Ja imam sve kupoprodajne ugovore i tabularne izjave od investitora do mene. 
Radi se o zgradi od 6 ulaza s preko 100 stanova, pa zato i tražim najlakši/najbrži način kako upisati stan i dobiti vlasnički list, a bez da uključuje “suradnju” svih suvlasnika, jer je to nemoguća misija.

Zato me zanimalo je li još uvijek moguće da se stan samo upiše u KPU.

uređeno: od vicro
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Vi imate pravo  da na temelju kupoprodajnog ugovora  podnesete zemljišnoknjižnom odjelu  prijedlog za  predbilježbu  “PRAVA VLASNIŠTVA “ u skladu sa čl. 60 i 61 .ZZK.   U prijedlogu treba opisati na kojoj se k.č. zgrada nalazi  , te podaci iz kupoprodajnog ugovora ( detaljan opis stana i zajedničkih dijelova stana) Vi imate pravo Vaš kupoprodajni ugovor da upišete u KPU  .Taj posao može Vam odraditi JB ili odvjetnik !

Pozdrav !

 

uređeno: od ude
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija