Jump to content

Sporazumni otkaz usred porodiljnog radi navodnog gasenja ureda u Hr koji se nije desio


sutke

Preporučene objave

Postovani,

Molim pravni savijet i pomoc.

Naime radila sam u Švicarskoj podruznici od 2012 god sa direktorom koji je od 2013 paralelno gradio svoju firmu,kada sam ostala trudna ,radila sam 22 dana prije poroda a gos. Dir nisam vidjela po 3 mjeseca koliko ga nije bilo,sve sam sama odradivala,problem nastaje kada se ja zelim vratiti na posao 6 mjeseci nakon pocetka porodiljnog gdje me se uvjerava da ostanem sa sa djetetom doma,za dva mjeseca ukidaju mi maolove ali zaboravljaju da vidim Box gdje sam uvidjela da je koj sada bivsi direktor potpisao ugovor sa Švicarskom firmom da bude glavni zastupnik sa novom firmom i ja ostajem bez posla sa izlikom da oni vise nemaju namjere raditi u HR da nece imati ured i taj dokument imam,nazalost dobila sam pravni savijet da mi ih se ne isplati tuziti jer mogu povuci se iz HR i da je to skoro odmah gubitak za mene. Otkaz sam potpisala u 3.mj 2019. dok sada vidim oni su jos aktivni u HR kao firma,zivot mi je upropasten,krediti su mi ostali a ja sam zavrsila na socijalnoj pomoci,zaista mi je pomoc potrebna.

Ako sam od detalja nesto izostavila zao mi je,drage volje cu nadopuniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postupci u povodu odluka poslodavca vezano uz ugovor o radu (mislim na odluku o otkazu) vezani su uz rokove - 15 dana od dana uručenja odluke o otkazu morate podnijeti pisani zahtjev za zaštitu prava iz radnog odnosa, pa ako u daljnjem roku od 15 dana poslodavac ne odgovori ili odbije, možete tražiti opet u daljnjem roku od 15 dana sudsku zaštitu. Za razdoblje 2012. i 2013. godine to više ne možete, pogotovo ako ništa niste pokrenuli tada kada je trebalo. Čak je i za eventualne neisplaćene plaće nastupila zastara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija