Jump to content

Oduzimanje vozačke i malverzacije s nalazima zbog THC-a


Gemma Teller

Preporučene objave

prije 2 minuta, Gemma Teller je napisao:

Poštovani,

ukoliko netko ima iskustva ili može ponuditi pomoć molim za savjet. 

Muž je 2014. imao tešku prometnu (materijalna šteta) nakon koje je dugo bio u bolnici. U urinu i krvi nađeni su tragovi thc-a, alkohola nije bilo. Temeljem tog nalaza 2016. dobiva 

Oprostite, ne znam da li je vidljiv ostatak posta... Nakon isteka vozačke 2016. izdaje se rješenje o oduzimanju vozačke zbog thc-a koje je stiglo na staru adresu, za što saznajemo prije par dana kad je muž želio izvaditi vozačku. Otišao je u priv. polikliniku obaviti liječnički  odakle je poslan u ZZJZ na pregled urina. U urinu vidljiv THC. Nakon toga dr.med.rada nije ga želio ni uzeti na daljnju obradu. Zbog hitnosti (odlazak na rad van) odlazi u med.rada u Ivanec. Dr.med.rada uzima uzorak urina koji je negativan te ga s tim nalazom šalje na vađenje krvi i psihologu (muž je imao uvid u nalaz). Muž je psihologinji rekao da povremeno zapali na što je ona rekla da to nije prepreka za izdavanje vozačke. U međuvremenu je dr. u sustavu našao dva dana stari nalaz te uz optužbu mužu da “hodočasti” po ordinacijama izdao mu rješenje o ponavljanju liječničkog za 6 mj. Kad je došao doma i otvorio kovertu, vidjeli smo falsifikat - nalaz iz ZZJZ od prije dva dana s imenom ordinacije u Ivancu i današnjim datumom. Telefonski tražimo svu današnju dokumentaciju. U razgovoru doktor je nekulturan (obraćanje s TI, i sl.), te negativan test urina objašnjava ocitanjem nakon 5 min, a potrebno je 10 min. Na komentar da je neprofesionalno ako je svijestan te graske slati muža na daljnju obradu psihologu, doktor pita muža želi li “na pišanje” svaka dva dana. Od dokumentacije šalje samo nalaz krvi s enzimima, ne i nalaz urina. Šaljemo mail i tražimo očitovanje, odgovora nema. 

Ako netko ima iskustva ili savjet, molim za pomoć. Unaprijed hvala! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija