Jump to content

Širina ogradnog zida


savjest2

Preporučene objave

Poštovani, želim ugraditi ogradni zid ok rub moje parcele kako bih jednom zauvijek postavio jasnu među prema susjedima, taj ogradni zid bi po mojoj želji imao visinu oko 60 cm (dužina na jednoj strani 30 m na drugoj 40 m a na trećoj 16 m. Moje je pitanje: koja bi morala biti širina? Pitam jer većina prave širinu od 20 cm no je li to nečim opravdano, bilo zakonom bilo naukom (statikom)? Pitam jer radi parking mjesta bolje bi mi odgovarala širina oko 12 cm. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ogradni zid osim visinom u Pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama i radovima te prostornim planovima u pogledu širine nije nešto posebno određen, osim prostornim planovima u dijelu da se izvodi prema mjesnim običajima. Pa ako su mjesni običaji gradnja ogradnog zida blok opekom (ili betonskim blokom) značilo bi da je ta širina cca 20 cm. No to ne znači da ne možete koristiti užu blok opeku (npr. 10x50x23) poštivajući pri tome pravila struke prema kojim se u takovim slučajevima izvodi armirani betonski stup-poveznica svaka 2 m. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija