Jump to content

sanacija krovišta - dizanje kredita


dalibor.smejkal

Preporučene objave

Poštovani,

Da li dizanje kredita putem pričuve za sanaciju krovišta stambene zgrade po zakonu znači da se iznos kredita dijeli recipročno jednako na sve stanove u zgradi neovisno o površini ili veći stanovi plaćaju veći dio kredita putem pričuve? Odnosno da li plaćanje kredita po zakonu mora ići po kvadraturi stanova ili može i po broju stanova?

 

Hvala

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u sanacija krovišta - dizanje kredita

Hvala, taj dio je jasan. Samo je pitanje da li će upravitelj zgrade dijeliti ratu kredita po koeficijentu udjela pojedinog stana/ veličini ili jednako za sve stanove? U zgradi ima 5 stanova od 50m2 do 150m2 što je velika razlika. Da li je pravno moguće dijeliti sumu kredita jednako za sve stanove?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije moguće, jer ste vezani sa ugovornim odredbama tj. ugovor o kreditu sklopljen je sa bankom, a ona ne trpi nikakav rizik od naplate kredita, odnosno da li će jedan suvlasnik platiti u gotovini ili da li će drugi propustiti plaćati ovrhu, pa će ga se morati ovršavati itd. Možete jedino unaprijed platiti pričuvu za određeni broj mjeseci i to je to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija