Jump to content

Kupoprodajni ugovor za nekretninu


Karlo46

Preporučene objave

  • 1 mjesec kasnije...

Pitanje oko sastavljanja ugovora.

Na tzv. vikend zemljištu postoji nekretnina (vikendica 9.5mx7m, dvije etaže polukatovima) izgrađena 1980-tih, nije legalizirana (al ima priključak struje i vode). Nije korištena godinama. U zemljišnim knjigama stoji da je to oranica.

Da li se u kupoprodajnom ugovoru  samo navodi to što piše u gruntovnici ili da je to u naravi nelegalizirani objekt te kvadrature, rasporeda, priključaka itd?

Za tu nekretninu će biti napraveljna procjena nekretnine u kojoj će biti vidljivo navedeno zatečeno stanje u stvarnosti (potrebno radi odobravanja prodaje od strane CZSS pošto je jedan suvlasnik pod skrbništvom)

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani 

 

imam slučaj u kupoprodaji nekretnine gdje je kupac tvrtka registrirana  u Hrvatskoj i preko posrednika kupuje zemljišta na moru. U kupoprodajnom ugovoru u jednom članku navodi slijedeće:

4.1. Ugovorenu kupoprodajnu cijenu utvrđenu u članku 3. Kupac će isplatiti najkasnije u roku od 30 dana od dana ovjere potpisa Prodavatelja na ovom Ugovoru od strane javnog bilježnika, na račun javnog bilježnika (neću sad navoditi ime i prezime javnog bilježnika koji je naveden u ugovoru zbog GDPR-a) recimo Pero Perić na adresi.... i broj računa ....

4.2. Prodavatelj je suglasan kako će mu izvršenim načinom plaćanja opisanim u članku 4.1. ovog Ugovora, kupoprodajna cijena biti u cijelosti isplaćena.

4.3. Ugovorne strane su suglasne da će javni bilježnik Pero Perić isplatiti kupoprodajnu cijenu na račun Prodavatelja HR.... (ne piše u kojem roku, niti da imam ikakvu poveznicu s tim bilježnikom kojom je on obavezan to meni isplatiti niti u kojem roku).

5.1. Prodavatelj se obavezuje na dan ovjere potpisa Prodavatelja na ovom ugovoru o kupoprodaji nekretnina, u uredu javnog bilježnika , kod kojeg će biti ovjeren njegov potpis na Ugovoru izdati ovjerenu izjavu kojom potvrđuje primitak cjelokupnog iznosa kupoprodajne cijene utvrđenog u članku 3.1. ovog Ugovora i izričito će dozvoliti Kupcu da na temelju iste kao valjane Tabularne isprave ishodi u zemljišnim knjigama uknjižbu prava vlasništva nekretnina opisanih u članku 1.1 ovog ugovora u svoju korist.

Zanima me: 1. postoji li isplata preko javnog bilježnika?

                    2. Potpisujem da sam primio cjelokupni iznos na dan potpisa ugovora a kupac ima rok plačanja 30 dana

                    3. Ima li javni bilježnik kakvu obavezu mene isplatiti ili me može preveslati ovako? Te u kojem roku?

                    4. Na dan potpisa ugovora potpisujem izjavu kojom dozvoljavam upis prava vlasništva kupcu a da novce još nisam dobio

 

Zahvaljujem unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija