Jump to content

Koga smatrati odgovornim?


ana.bab

Preporučene objave

Poštovani,

U svibnju je nepoznata osoba počinila djelo utaje kažnjivo po Kaznenom zakonu čl.232.

Isto je prijavljeno dan kasnije PP Novi Zagreb, koja je predala predmet PP Črnomerec prema mjestu stanovanja oštećenih. Danas sam razgovarala s djelatnikom policije koji tvrdi da mu je predmet "došao na stol" 23.6. i da nažalost ne mogu očekivati pozitivno rješavanje slučaja obzirom da trgovina u kojoj je počinjeno nedjelo snimke nadzornih kamera čuva maksimalno 2 tjedna. 

Koga smatrati odgovornim za ove propuste?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani, hvala na Vašem angažmanu i odgovoru.
U međuvremenu sam bila pozvana od strane zamjenika Načelnika PP, po prijavi radi nepostupanja policije (pisala mail na unutarnju kontrolu). Načelnik je bio jako "nesretan" što sam "ih baš morala" prijaviti pa on sad "mora ispitivati i tražiti očitovanja"...

Uglavnom, ispitao me točno kojeg sam dana i s kim razgovarala vezano uz otuđenje, što mi je ta osoba rekla (naravno da se ne sjećam svega, osim beskrajnih poziva na koje nitko nije odgovorio).
Uglavnom, gospodin je priznao da je njihova krivica što je predmet uzeo djelatnik koji je potom otišao na mjesec dana godišnjeg, i da oni sad tu ništa ne mogu. Bla bla... ništa novo, ništa riješeno.

Kasnije me još zvao telefonom da mi kaže da je pokušao tražiti od teleoperatera kretanje mobitela i da isti uopće nije korišten od datuma nestanka (prema IMEI broju).

Obzirom da mi je dosta života u Hrvatistanu gdje lopovi i neradnici super prođu, zanima me kome se obratiti i što tražiti. Tužiti koga? Državu? Policiju? Kakvog odvjetnika trebam, koje pravo?
Vijednost predmeta je cca 3000 kn, nije nešto, ali sadržaj mobitela je neprocjenjiv mojoj obitelji.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija