Jump to content

Kakvih sve ljudi ima


anonimno

Preporučene objave

Molim vas za pomoć

 

Moj otac za života nije ostavio oporuku, a u prvom braku je imao kčer. Za tu kčer je uredno do njene 18 god plačao alimentaciju no ona se ipak nije udostojila više od 30 godina pitati kako je on i jeli uopće živ. Molim vas da mi kažete pošto je ta polusestra nasljedila u stanu koji je moj otac stekao zajedno sa mojom majkom isti dio kao i ja, a još k tome nas sad i tuži da je isplatimo, mogu li se ja pozvati na članak 125 stavak 4 koji kaže "Nedostojan je naslijediti, kako na temelju zakona tako i na temelju oporuke, kao i dobiti bilo što na temelju oporuke: onaj koji se teže ogriješio o obvezu uzdržavanja prema ostavitelju prema kojemu je imao zakonsku obvezu uzdržavanja, onaj koji nije htio pružiti ostavitelju nužnu pomoć, koju mu je mogao pružiti bez opasnosti za vlastiti život, ili ga je ostavio bez pomoći u prilikama koje su opasne za život ili zdravlje." Molim vas da mi odgovorite na ovo pitanje jer je moj otac prije nego je umro bio i u komi, živio i od male mirovine od koje je sve nas uzdržavao i zaista mislim da s obzirom da moja polusestra nije pitala za njega više od 30 godina nije dostojna da dobije više od nužnog dijela, pa čak ni to. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Emocije su jake, ali nije opravdano bas tako olako tumačiti zakonske propise po svojoj volji.

Osim toga svaki roditelj obvezan za plaćanje alimentacije, ima prava i dužnosti druženja i susreta s djetetom. Pitanje je zašto se vas otac time nije poslužio u odnosu s vlastitom kćeri.

Za svađu uvijek trebaju dvije strane, zato ne bi trebali biti toliko jednostrani i isključivi.

Vaša polisestra ima ista prava kao i vi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija