Jump to content

Suvlasništvo i režije


atentator

Preporučene objave

Poštovani, molim za savjet. Nakon razvoda prije 15 godina,roditelji su fizički podijelili  stan na dva manja, sve regulirano. U međuvremenu ja sam se udala i otišla u drugi grad, dok je sestra ostala sa majkom. Lani u svibnju iznenadno umire otac, i obzirom da već raniji dogovor između roditelja da očev stan će pripasti meni, a sestri majčin, majka mi predaje ključ od očevog stana i ja krećem u čišćenje i rješavanje nagomilanih problema, dugova i otkupa u iznosu 24.000 kn. Ujedno majka mi je tada rekla da je ona sa sestrom (koja se odselila u drugi grad) sklopila ugovor o doživotnom uzdržavanju. Ja na to nisam imala pritužbu, no ipak su mi to morali ranije reći, kad su ugovor sklopine. U međuvremenu, pozvane smo na ostavinsku raspravu , na kojoj ona traži 50% prava na očev stan. Ja u čudu obzirom na dogovor.  Štoviše, nakon što smo napustili bilježnički ured, kaže mi da joj dam 15000 eura, da će ,mi prepustiti polovicu! Tu smo prestale sa komunikacijom, uz moju napomenu da neka nastavi plaćati račune do iznosa kojeg sam ja uložila. Međutim, izgleda da je plaćala nešto jadno, koliko i što neznam, i evo prva opomena pred ovrhu je stigla. Prije dva mjeseca saznajem da je zajedno sa momkom otišla u Njemačku, Nije mi se ni javila, a majka, kao i uvijek, više voli ludu kćer i sad joj daje pravo na polovicu očevog stana, kao ona je jadna, njoj treba, otac je imao dvije kćeri itd itd... Ja ću poplaćati te opomene, nisam u životu imala nikad nikakvo dugovanje, sve plaćam redovito, a sad me radi jedne neodogovorne osobe kači, vjerojatno na sve strane. Molim savjet što mi je raditi?  Mogu li, nakon što poplaćam sve dubioze nastaviti sa plaćanjem polovice računa, i što sa dosadašnjim iznosom koji sam uplatila. 

Račun od vode je na mane i sestru, dok se osytali još uvjek vode na pokojnog oca.

uređeno: od atentator
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak bi trebali sve račune prebaciti na nove vlasnike, odnosno na sebe i sestru. Možete u cijelosti  plaćati te račune da bi izbjegli ovrhu, a onda s vremena na vrijeme možete te iznose tj. polovice uplaćenih iznosa potraživati od sestre. Ukoliko ne ide dobrovoljno, onda sudskim putem. Svakako čuvajte sve dokaze o izvršenim uplatama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija