Jump to content

Prometna nezgoda,molim savjet


Guiana

Preporučene objave

Poštovani

Nedavno sam kupio rabljeni skuter,i kako ima registraciju, osiguranje,i tehnički je ispravan,bio je u prometu,uz "papire" na starog vlasnika i kupoprodajni ugovor na mene.Vozila ga je treća osoba,i imala prometnu nezgodu u kojoj je dobila "lakše tjelesne ozlijede" Uredan uviđaj,svi alkotestirani,svi u nula promila,nema putnika.

Ona je uspijela dobiti "potvrdu o izvješću" iz policije,a ja kao vlasnik sam je zatražio via e-mail,radi naplate štete.Cura koja je vozila nije kriva za nezgodu.

Policajac je naveo "nestručnom procjenom " kako piše u potvrdi štetu od 1500 kn.

Imam li pravo tražiti od osiguranja da moje vozilo dovede u prijašnje stanje,i ne prihvatiti "totalnu štetu" koja vrijedi puno manje od popravka?Ako da,što da navedem tražeći popravak i odbijajući totalnu,koju će mi,pretpostavljam,ponuditi,poznavajući njihov modus operandi.

I drugo,ali ne manje bitno,što može očekivati vozačica od osiguranja,tj što tražiti,koliki iznos,jer pretpostavljam da ima pravo na nešto,a u životu baš i nema novca.

Inače,obje police su od istog osiguranja.

Unaprijed zahvaljujem.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je totalna šteta na skuteru, ne može se tražiti popravak. Na sudu možeš dokazivati da nije totalna, ali ako je, onda je i utvrđuje visina totalne štete.

Vozačica može tražiti naknadu za povrede, a to ovisi koje je povrede zadobila. Ako se izgrebala i natukla, osiguranje po meni neće ponuditi nikakvu naknadu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako osiguranje kaze totalna steta, radi se o ekonomskoj totalnoj steti, kad bi popravak bio visi od vrijednosti skutera prije nezgode.

Na sudu ili prije da pozovete osiguranje mozete traziti, da vam se nadoknadi steta u naravi u smislu, da vam kupe skuter slicne starosti, motora,opreme. Mozda ce vam onda ponuditi visi iznos.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija