Jump to content

Prijenos ugovora o doživotnom uzdržavanju na 3. osobu


njek1

Preporučene objave

Na 30. 11. 2021. at 13:30, njek1 je napisao:

Uzdržavatelj bi prenio prava anexom, ne i obaveze, na maloljetnu osobu, svojeg sina. Dakle, sve je isto, ali bi se nekretnina prenijela na maloljetnu osobu nakon smrti uzdržavanog. Isti nema nikakve obaveze. Svi se slažu. Ide li to?

bojim se da ne, jer osoba koja daje uzdržavanje ima prema vama obvezu uzdrzavati vas, a potom i prava po smrti uzdrzavanog. Ne mozete isključiti obveze iz takvog pravnog posla, jer maloljetna osoba ne moze stupiti u vaše ime da preuzme obvezu. Nadalje, ne vidim razlog da nakon smrti uzdrzavanog, tu imovinu darujete maloljetnoj osobi, po zakonskom zastupniku.

uređeno: od trozubac
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 30. 11. 2021. at 13:30, njek1 je napisao:

sve je isto, ali bi se nekretnina prenijela na maloljetnu osobu nakon smrti uzdržavanog. Isti nema nikakve obaveze. Svi se slažu. Ide li to?

O tome može li ugovor o doživotnom uzdržavanju biti sklopljen na način da nakon smrti primatelja uzdržavanja njegova imovina ne prijeđe na davatelja uzdržavanja već na neku treću osobu, raspravljalo se u jednom predmetu na Županijskom sudu u Zagrebu (Gž-6370/08-2, od 10. svibnja 2011.). Sud je odlučio da je odgovor na postavljeno pitanje negativan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija