Jump to content

Ugovor vršitelja dužnosti ravnatelja


gala385

Preporučene objave

Poštovani,

člankom 43. Zakona o Ustanovama propisano je: Ako se na raspisani natječaj nitko ne prijavi ili nitko od prijavljenih kandidata ne bude izabran, natječaj će se ponoviti, ako posebnim zakonom nije drugačije određeno.Do imenovanja ravnatelja ustanove na temelju ponovljenog natječaja imenovat će se vršitelj dužnosti ravnatelja ustanove ali najduže do godinu dana.

Člankom 44. stavkom 3. Zakona o ustanovama propisano je da će se u slučaju razrješenja ravnatelja imenovati vršitelj dužnosti ravnatelja, a ustanova je dužna raspisati natječaj za imenovanje ravnatelja u roku od 30 dana od dana imenovanja vršitelja dužnosti.

Radi se o slučaju da je ravnatelj ustanove razriješen, a u ugovoru o radu vršitelja dužnosti stoji da ugovor o radu traje "traje do imenovanja ravnatelja ustanove prema natječaju."

Je li navedena odredba o trajanju ugovora ispravno ugovorena, obzirom da ugovor ne sadrži odredbu o najduljem trajanju od godine dana. Npr. postoji velika mogućnost da ravnatelj neće biti imenovan u 1 godini, a važeći ugovor v.d. je sročen tako da može trajati praktički unedogled?

Zahvaljujem.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije najsretnije sročen, ali može ostati. Naime, po samom ugovoru, uistinu izgleda da može trajati unedogled, ali kako su zakonske odredbe iznad ugovornih, tako se one ovdje primjenjuju tj. po sili zakona ovaj ugovor prestaje vrijediti nakon isteka roka od godine dana. Zapravo je i nemoguće sve iz zakona navesti u ugovoru, tako da ovakav ugovor može ostati, a prestaje imati pravni učinak nakon godine dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija