Jump to content

Krađa novca


no_identity

Preporučene objave

Dobro vecer.

Za pocetak, ako sam na krivom mjesto molim moderatore da presele gdje treba. Ne znam da li bi ovo spadalo u radno ili kazneno pravo ili su obje domene.

Naime, imam "problem":
Na kraju godine sada, knjigovodja je ustanovio da u blagajni firme nedostaje xyz svota novca, odnosno da je manje polozeno od onoga sto je fiskalizirano.

Obzirom da sam obavljao poslove voditelja (sa ugovorom konobara) i da sam sam vrsio pologe novca (a novac uzeo nisam) zanima me kolika je moja odgovornost kao osobe koja je polagala novac, opet ponavljam NE i uzela.

Bitno je naglasiti da je kljuc od mjesta (ureda) bio dostupan svim djelatnicima gdje se nalazio novac zbog mogucnosti mijenjanja sitnih novaca.

Poslodavac je direktno mene prozvao lopovom, odnosno osobom koja je uzela novac bez ikakvih dokaza nego na osnovu nekih njegovih zakljucaka, bez da je slucaj prijavio policiji, sto ja naravno negiram. Takodjer, posjedujemo snimke jedne od bivsih djelatnica sa nadzornih kamera kako iz kase uzima novac! Poslodavac slucaj nije jos prijavio policiji, ne znam ni da li hoce, ali ja definitvno zelim i hocu prijaviti kako bih skinuo taj teret sa svojih ledja. 

Hvala na odgovorima, savjetima, prijedlozima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Krađa novca

Hvala borbena. Svjestan sam Vaseg odgovora i on mi je poznat jer tako kaze kazneni zakon. Volio bih cuti neki komentar ili necije iskustvo zapravo tko moze u ovom slucaju biti kriv da se ne uspije dokazati nekome krivnja. Po mojim razmisljanjima i nekom iskustvu, nisam bas optimistican da se nekome u ovom slucaju moze dokazati krivnja 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa evo on uporno nikako da prijavi nego iz njemu znanih razloga svaljuje sve na mene (da ne nabrajam sve detalje). Cak je dosao na kraju na zakljucak da najbolje da ja preuzmem odgovornost, da se nas dvojica dogovorimo da nitko ne zna pa da ja s njim kod javnog biljeznika potpisem izjavu u kojoj ja preuzimam odgovornost i da cu mu vratiti novac koji nedostaje. 

Realno, da sam uzeo, prvi bih pristao na nagodbu i interni dogovor, ali ne mogu jer nisam uzeo pa cu biti prisiljen ja prijaviti slucaj policiji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija