Jump to content

Prijava inozemnih primitaka


janko_thecat

Preporučene objave

Hrvatski sam državljanin, i godinama radim za Britansku tvrtku u Velikoj Britaniji. Prije pandemije sam otprilike svaka dva tjedna putovao u London na 2 - 3 dana, a ostatak vremena sam radio od kuće iz Hrvatske. Početkom pandemije su putovanja u UK prestala, i radim isključivo od kuće u RH. Imam britanski unique taxpayer reference number (UTR), i porez na primanja, kao i mirovinsko i zdravstveno osiguranje se plaća u Britanija. Ovdje plaćam lokalno zdravstveno, jer iz iskustva znam da je nakon Brexita često komplicirano ili nemoguće koristiti Britansko osiguranje u EU. Primanja sjedaju na račun Britanske banke, a dio od toga ja prebacujem na lokalni račun u PBZ-u.

E sad - vidio sam da je hrvatska porezna objavila poziv za Dobrovoljnu prijavu inozemnih primitaka. Što da radim? I također - kakve su sugestije da riješim cijelu situaciju - da tu otvorim obrt / firmu, ili...?


Hvala i pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podnesite obrazac INO-DOH za 2021. do 31.01.2022. Nabavite potvrdu o placenim porezima i doprinosima u Britaniji i njega prilozite uz INO-Izjavu. Porezna ce uracunati porez placen gore i naplatiti vam eventualnu razliku. 

Ne znam kakve su njihove porezne stope na dohodak ali ako su vise od 20% ne bi trebali naplatiti razliku.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok! Također imam pitanje u vezi Poziva na dobrovoljnu prijavu inozemnih primitaka.

Radim kao freelancer (odnosno, kako stoji u ugovoru, "independent contractor") za korporaciju sa sjedištem u Singapuru. Posao obavljam online iz Hrvatske, a plaćaju me preko PayPala. Zanima me, prije nego se odlučim na dobrovoljnu prijavu tako ostvarenih primitaka, koliko je vjerojatno da Porezna uprava RH raspolaže tim podacima u sklopu "razmjene podataka između Porezne uprave Republike Hrvatske i poreznih tijela drugih država o ostvarenim primicima hrvatskih rezidenata".

Hvala i lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija