Jump to content

Socijalna pomoć zbog medicinskih razloga?


martin95

Preporučene objave

Pozdrav,

Ovako, Imam 26 godina i prije dvije i pol godine sam završio na psihijatriji zbog uzimanja psihodelika i imam dijagnozu F23, akutna i prolazna mentalna oboljenja.

Bio sam na hrpi antipsihotika, još sam na lijekovima, al nažalost ništa ne pomaže.  Kako vrijeme ide nešto sam bolji ali jako je sporo.

Do tog incidenta sam bio zaposlen i probao sam opet radit iza toga al ne ide. Jel moguće na osnovu ovoga dobit ikakvu socijalnu pomoć tj. novčanu pomoć za hranu da nisam na grbači roditeljima?

Hvala i lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Da li imam pravo na socijalnu pomo zbog medicinskih razloga?
prije 20 sati , Borbena7 je napisao:

Koliki su otprilike prosječni mjesečni prihod članova Vašeg kućanstva? Da li Vam je oduzeta poslovna ili radna sposobnost?

Prijavljen sam da živim na istoj adresi kao i roditelji, iako sam ja u prizemlju, oni na katu..pa neznam jel to znači da živim sam, ili ne?
Nema mjesečnih prihoda. Roditelji se bave stočarstvom tako da sve što dobivaju na račun su godišnje potpore par puta godišnje.
Ne, nije mi oduzeta radna sposobnost. Ukratko liječnik je rekao da bi se ja trebao moći vratit na posao za 2-3 mjeseca, međutim tako nije bilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Socijalna pomoć zbog medicinskih razloga?
  • 4 mjeseci kasnije...

Pozdrav svima. Evo da ne otvaram novu temu budući da sam u sličnom slučaju.  Liječim se kod psihijatra. Živim sam. Jedna nekretnina na meni od pokojnog oca -stan u kojem živim i ostavio sam pravo.  Evo nakon godine dana ide (kako oni kažu) revizija i osim što moram biti prijavljen na HZZ-u moram donijeti i promet po računu tekućeg računa.

Naravno da nisam zaposlen ali na računu u tih godinu dana se vidi par uplata 50, 100kn koje mi kolegica posudila a isto tako moja uplata kad sam joj vraćao novac ( budući da je iz grada pored ). Žalosno je što me socijalna radnica želi ubijediti da je to PRIHOD.  Vidi se da kolegica nije pravna osoba a pod opis plaćanja je stavila nešto bezveze, tipa: izvoli. Pa tko može živjeti od 800kn  i plaćati lijekove bez obzira na dopunsko ? Sada dižu socijalnu pomoć na 1000kn i čini se da zbog toga žele "skinuti" što više ljudi.  Po njima je onda prihod i ako skupljam boce na ulici i stavim si na račun 40kn da bi kupio bon za mobitel. (lijekove naručujem pozivom) . Pokušavam naći neku definiciju "prihoda" od pravnika jer imam osjećaj da me se hoće riješiti. 

Lp i hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija