Jump to content

Uporabna dozvola za dio građevine


abas

Preporučene objave

Poštovani,

u glavnom projektu i svim ostalim dokumentima imamo predviđenu kuću, te pomoćnu građevinu garažu. Kuću smo izgradili, a nažalost trenutno novaca za garažu nemamo, pa me zanima je li moguće dobiti uporabnu dozvolu za stambenu građevinu (kuću), a za garažu (ili cijeli projekt) kasnije? Nije moja struka, pa ćete Vi znati bolje protumačiti, vidjela sam da u čl.146 st.2 Zakona o gradnji stoji da se može dobiti uporabna dozvola za dio građevine koji se može početi koristiti.

Imamo 2 godine za dobiti uporabnu jer je kredit dobiven preko APNa, pa su rokovi za dobivanje uporabne kraći nego inače (5 godina).

 

Poslali smo upit i službenoj osobi, ali ne dobivamo odgovor, a ovo nam je dosta bitno za znati.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Raspitajte se kod arhitekta koji vam je radio projektnu dokumentaciju i u uredu za graditeljstvo koji vam je  izdao građ. dozvolu. Ovako na prvu mi jedino pada napamet da se naprave izmjene i dopune Projekta za ishođenje dozvole na način  da se izbaci garaža, ali opet treba provjeriti i sa bankom da li bi oni to odobrili jer ste izgradili manje kvadrata, možda uz neko obrazloženje da su u međuvremenu porasle cijene materijala i građenja pa niste imali novaca za sve dovršiti!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 23. 01. 2022. at 18:06, abas je napisao:

čl.146 st.2

Čl.146 st.1 tč.2

Svakako se trebate obratiti onome tko je radio projekt jer isti ima ovlasti izmjeniti ga svojim potpisom i pečatom ako time ne utječe na bitne uvjete za dobivanje građ. dozvole te je moguće da se ne bi morala raditi izmjena i/ili dopuna iste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija