Jump to content

izvanbračni zet kao nasljednik


Taurusgirl

Preporučene objave

Imam sestričnu kojoj sam jedini živi rođak i svakodnevno smo u kontaktu. Sestrična je udovica i imala je samo  jednu kćer koja je umrla prije dvije godine bez djece i potomaka ali je kćer imala izvanbračnog supruga s kojim je živjela i koji je uz moju sestričnu bio nasljednik imovine iza svoje umrle izvanbračne supruge.

Moja sestrična sada želi napraviti oporuku kojom bi meni ostavila svoj stan međutim ne znamo da li njezin izvanbračni zet (budući da je njezina kći mrtva) ima pravo na nasljedstvo odnosno nužni dio. Napominjem da ona ne želi napraviti ugovor o doživotnom uzdržavanju sa mnom jer je "čitala svašta u novinama o takvim ugovorima" već isključivo želi napraviti oporuku u kojoj bih ja bila jedini nasljednik. Znači pitanje je da li  izvanbračni zet može tražiti nužni dio. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

oporuka se svakako lakše razbija nego ugovor o doživotnom uzdržavanju,pokušajte joj objasniti razliku o doživotnom ugovoru i dosmrtnom uzdržavanju,vjerojatno je čitala svašta u novinama o dosmrtnom uzdržavanju,pokušajte joj uz pomoć odvjetnika obajsniti da se ne treba bojati ugovora o "doživotnom uzdržavanju" te da bi se i ona osječala zaštičenijom i sigurnijom nego li sa oporukom,ugovor ipak treba i ispoštovati kako se nebi mogao na sudu razbijati.

izvanbračni zet je već pokupio imovinu pokojne nezakonite supruge ,nužni dio nemože tražiti niti mu je potreban

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija