Jump to content

Eos Matrix


zhu

Preporučene objave

Pozdrav svima. Molim informaciju ovdje jer ju na pravom mjestu očito ne mogu dobiti.

Dakle, imala sam pretplatni odnos sa HT, slijedom gubitka posla nisam više tada mogla plaćati svoje obaveze kojih je bilo par mobilnih linija.

Problem nastaje sada kad je cesijim potraživanja HT-a ustupljeno Eos Matrixu. Interesira me da li je zakonski da je Eos Matrix pokrenut ovršni postupak temeljen na svakom računu zasebno, k tome naplatio po svakom racunu naknadu jb troškova? 

Zovem HT, dugovanje je bilo oko 5 tisuća kuna. Po očevidniku koji je poslao Eos Matrix dugovanje je skoro 8 tisuća i plus 5 tisuća javnobilježničkih troškova. Znači po svakom računu tisuću kuna cca su dodali svojih troškova.

Meni se ovo ne čini ispravno pa eto ukoliko ima netko stručniji molim odgovor. Hvala najljepša.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , Borbena7 je napisao:

Pa lijepo, jer uz glavnicu imate troškove sudskog postupka, a onda na sve to imate i kamate koje teku od dospijeća, pa do podmirenja duga.

Niste me shvatili. Imam prilozen od njih iznos glavnice, kamate i troskova zasebno. Sam iznos glavnice kada se sve zbroji je veći za skoro 3 tisuće kuna. Znači u startu glavnica ne štima, a pritom su za svaki račun koji nije plaćen napravili ovrhu i postupak iako je isti broj recimo u pitanju. Što znači za 2 broja sam dobila 5 ovršnih postupaka. Dug prema HT-u je 5.000,00KN. Po njihovom je glavnica 7.000,00KN + otprilike 6 tisuća troškova. Kamate su zanemarive, sve zajedno možda par stotina kuna na svim postupcima koje su pokrenuli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija