Jump to content

Ovrsni postupak za neplacene racune dospjele nakon smrti


Nika142

Preporučene objave

*Otvorila sam temu i u Nasljedno pravo*

Postovani, 

Trebam pomoc. Otac je preminuo 2012.godine, mi smo se ubrzo odselile iz kuce na stan. Ja sam bila maloljetna i tada jedina punoljetna sestra nije odjavila racune za komunalno i struju koji su bili na tatino ime. Od tada u kuci nema struje, niti se odvodi smece, apsolutno nista jer nitko ne zivi tamo. 

Sada se provodi ovrsni postupak na sve nasljednike(nas 5) za neplacene racune za USLUGU odvoza otpada i vodne usluge od 2019. Pa zatim pise: b)Uvidom u financijske kartice društva VODOOPSKRBA I ODVODNJA --- d.o.o. ustanovljeno je nepodmireno utuženo dugovanje po ranijim pokrenutim ovršnim postupcima koje glase na pokojnog, a koji su, iz utvrđene činjenice smrti, obustavljene kod Javnog bilježnika. 

Racune ne daju odjaviti dok se dugovanje ne plati, a takodjer ako platim svoj dio i planiram nekad useliti tamo i prijaviti racune na sebe, ne mogu dok ostali ne plate. 

Ako mi netko moze objasniti, imam li pravo na bilokakvu zalbu, prije nego ista platim, posto se ovrsavamo zbog racuna i usluga koje nisu izvrsene, na adresi na kojoj nitko ne zivi od 2012. A racuni su od 2019. 

 

Puno hvala

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , Borbena7 je napisao:

Bojim se da je sada kasno za žalbe. Na čije ime glase ti računi? I u kojoj fazi su ovršni postupci?

Racuni glase na naseg pokojnog oca. Pise samo da su ovrsni postupci pokrenuti. Zar se ne moze nikako to obustaviti? Jer racuni i dalje dolaze, na ime preminulog, za usluge koje nitko ne koristi jer nitko tamo i ne zivi.

Hvala na odgovoru 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija