Vrbovec objavljeno: 10. travanj 2022. Dijeli objavljeno: 10. travanj 2022. Sestra mi je umrla 2014g i iza sebe ostavila muža i dvogodišnjeg dječaka. Živjeli su s nama u kući (starci i ja dolje, njih troje gore). Šogor se odselio sa malim prije 6 godina i ja se planiram preseliti gore na kat. Mene zanima da li nećak ima ikakvo pravo nasljedstva koje bi šogor mogao tražiti dok smo moji starci (oni su vlasnici kuće i samo oni) i ja živi i da li ima ikakvo pravo na išta? Unaprijed hvala na odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 10. travanj 2022. Dijeli odgovoreno: 10. travanj 2022. prije 1 sat , Vrbovec je napisao: Mene zanima da li nećak ima ikakvo pravo nasljedstva koje bi šogor mogao tražiti dok smo moji starci (oni su vlasnici kuće i samo oni) i ja živi i da li ima ikakvo pravo na išta? Dok su roditelji živi, ne. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Vrbovec odgovoreno: 11. travanj 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 11. travanj 2022. Hvala na odgovoru. No, kada staraca više ne bude, koliko pravo onda on ima na kuću i na što sve? Tj. da li ima pravo samo nećak ili šogor također? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 11. travanj 2022. Dijeli odgovoreno: 11. travanj 2022. prije 3 sati , Vrbovec je napisao: kada staraca više ne bude, koliko pravo onda on ima na kuću i na što sve? Tj. da li ima pravo samo nećak ili šogor također? Nećak po pravu svoje umrle majke ima ista nasljedna prava kao i ostali nasljednici, dok s druge strane šogor to pravo nema. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Vrbovec odgovoreno: 11. travanj 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 11. travanj 2022. Hvala opet na odgovoru. No recite mi, kako da spriječim to; da nećak dijeli sve samnom nakon smrti mojih roditelja već da naslijedi sve tek nakon moje smrti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 11. travanj 2022. Dijeli odgovoreno: 11. travanj 2022. Nikako, jer ima jednako pravo kao i Vi. Matrix 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Vrbovec odgovoreno: 11. travanj 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 11. travanj 2022. 😑 Totalno neshvatljiv zakon. Da sve moram dijeliti s njim (jer ima još nekretnina koje glase na roditelje) koji se samo rodio i dobio pravo na to dok pokojna sestra, uz dužno poštovanje prema njoj, nije uložila kune u ništa. Znači ne preostaje mi ništa drugo nego moliti se Bogu da ne odraste u nekog turbo probisvijeta koji će mi raditi probleme pod stare dane. Divota. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 12. travanj 2022. Dijeli odgovoreno: 12. travanj 2022. prije 20 sati , Vrbovec je napisao: Da sve moram dijeliti s njim koji se samo rodio i dobio pravo na to Kako on, tako ste i Vi dobili to pravo tj. po tome što ste se samo rodili. Matrix 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Vrbovec odgovoreno: 12. travanj 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 12. travanj 2022. Da ali ako ja sa roditeljima kupim npr. vikendicu na Krku, zašto bi on imao pravo na to? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 12. travanj 2022. Dijeli odgovoreno: 12. travanj 2022. prije 48 minuta, Vrbovec je napisao: Da ali ako ja sa roditeljima kupim npr. vikendicu na Krku, Glede citiranog vidi odredbe čl. 75 Zakona o nasljeđivanju Borbena7 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
veliki19 odgovoreno: 13. travanj 2022. Dijeli odgovoreno: 13. travanj 2022. Dana 11. 04. 2022. u 10:52, Vrbovec je napisao: Hvala opet na odgovoru. No recite mi, kako da spriječim to; da nećak dijeli sve samnom nakon smrti mojih roditelja već da naslijedi sve tek nakon moje smrti? U ovome trenutku sjetio sam se ugovora o dosmrtnom uzdržavanju kojim nekretnina(e) postaju vaše vlasništvo, a vi ste obvezni skrbiti o primateljima uzdržavanja (roditeljima). Za to treba volja obje strane. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Vrbovec odgovoreno: 3. srpnja Autor Dijeli odgovoreno: 3. srpnja Dana 13. 04. 2022. u 0:02, Matrix je napisao: Glede citiranog vidi odredbe čl. 75 Zakona o nasljeđivanju Znači, nema nikakva prava na tu viksu ako ju kupimo roditelji i ja sa svojim sredstvima i recimo, glasi samo na mene? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.