Jump to content

Odsteta za otezanje postupka kod smetanja posjeda


Tofffsy

Preporučene objave

Vec 4 godine traje parnica za smetanje posjeda mog terena na moru. Za to vrijeme tuzenik uredno koristi moj teren za parkiranje svojih vozila (od skora i parkiranje gostiju jer je poceo iznajmljivati kucu preko bookinga). Kako se nesredeno stanje u Katastru popravlja (prosla je homogenizacija prije 3 godine sto je meni u korist), mislim da pocinje shvacati da ce tesko dobiti spor pa je poceo otezati na nacin da se na zadnjem rocistu tuzenik koji je trebao svjedociti nije ni pojavio, ni ispricao nedolazak. Novo rociste je zakazano za 5 mjeseci. Ja sam za to vrijeme blokirana i u koristenju tog dijela svog terena (cca 180 m2), a i ne mogu prodati cijeli teren koji je znatno veci. Obzirom na te nove susjede koji su mi zasmetali teren, ja vise ne zelim tamo nista ni graditi ni dolaziti. Dakle, zelim prodati i kupiti na nekom drugom mjestu ili uloziti taj novac u nesto. Naime, taj teren sam i kupila sa namjerom gradnje apartmana kako bih imala izvor prihoda kada izgubim posao. Posao sam izgubila prije 3 godine i sada mi je taj novac zaista potreban. Da li imam temelja traziti odstetu za vrijeme dok su me blokirali u raspolaganju mojom imovinom, ako dobijem spor? Nedavno su pitali preko odvjetnika da bi mi placali nesto za koristenje terena no ja sam odbila i rekla da prodajem teren i postavila cijenu i uvjete. Naravno, nisu nista odgovorili te samo nastavljaju koristiti teren i otezati parnicu.
Unaprijed najljepsa hvala na odgovoru! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nazalost sporovi kod nas traju. Moj spor je trajao 16 godina, utvrdjenje prava vlasnistva na nekretnini.

U vasem slucaju trebalo bi ustati sa drugom tuzbom zbog izmakle dobiti, znaci retroaktivno utvrditi naknadu stete zbog koristenja bez pravne osnove. Sa odvjetnikom vidjeti zastarni rok, koliko unazad mozete potrazivati, mislim 5 g. Tako biste imali dvije parnice koje teku i sigurno pozitivan ishod, no bitno je da ste pravovremeno reagirali zbog smetanja posjeda od strane tih ljudi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija