Jump to content

Podjela imovine nakon razvoda - krediti


nalog

Preporučene objave

Poštovani, 

Molim savjet.

Situacija je da se u braku živjelo u stanu supruge, suprug ima svoj stan, oba stečena prije braka. Supruga podiže kredite, nenamjenske, i renovira se taj njen stan. Suprug podiže kredit, kojim zatvara prijašnji, s kojim je došao u brak, i dio razlike koja je preostala ulaže u stan koji se renovira, u pokretnine, tj aparate. Supruga je financirala građevinske radove, materijale, pločice i sl... Trajnog karaktera. 

Dešava se potres. Crvena naljepnica. Iz stana se spašavaju upravo ti aparati, i odjeća/ namještaj koji nije uništen, knjige igračke i sl. 

Za dva mjeseca se dešava razvod. Suprug odnosi te aparate koje je platio. Odnosi i neke stvari koje supruga dalje otplaćuje kreditnim karticama, kupljene su njemu za korištenje. Ne želi kompenzirati. 

Supruga i maloljetno dijete ostavljeni da se sami brinu o smještaju dalje. Ona je onkološki pacijent, 70% invalidnost. 

Ima li uporišta, svrhe podizati tužbu za sudjelovanjem u otplati tog kredita koji je utrošen za uređenje tog stana u zgradi koja će uskoro biti srušena jer je oštećena u potresu. 

Zahvaljujem! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 7 sati , ivistipe je napisao:

Kreditno zaduženje za vrijeme braka spada u bračnu stečevinu i u slučaju razvoda to dugovanje se dijeli napola. Supruga mora dalje plaćati cjele rate ali ima pravo potraživanja polovicu rata od bivšeg supruga.

Zahvaljujem... Kakva je situacija s njegovim kreditom koji je podignut u braku, a poslužio je da zatvori prijašnji? 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, ivistipe je napisao:

Otplaćen je u braku i tu više od vas ne može ništa potraživati. 

Možda sam bila nejasna, u braku je on podignuo kredit čija otplata traje još 6-7 godina, od kojih je 90% otišlo na zatvaranje kredita s kojim je došao u brak. Da l i onda ta supruga mora sudjelovati u otplati toga kredita, jer je podignut u braku koji je završio. Iako nije služio u svrhu bračnog života i sl., već da se zatvori kredit koji je imao od prije. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija