Jump to content

Bojim se da bi me roditelji mogli otuđiti zbog identiteta


idra_s22

Preporučene objave

Lijep pozdrav. Ja sam transrodna cura i moji roditelji me ne žele prihvatiti. Probala sam ih pridobiti na sve načine - mirnim razgovorom, upoznavanjem s drugim lgbt osobama, edukacijama na internetu itd. I ništa nije uspjelo. Više ne znam što ću, a kako dani prolaze, sve sam više u stresu jer se bojim da će sve krenuti u krivom smjeru nakon što počnem s (socijalnom) tranzicijom u 11. mjesecu.

Bolje rečeno, bojim se otuđenja, bojim se da će moji roditelji, brat i sestra te ogromna većina šire obitelji potpuno prestati komunicirati sa mnom. Ili ću ja morati s njima nakon nekog vremena. 

Ono što je problem je da su moji roditelji i obitelj u svim ostalim slučajevima odlični, pažljivi, brižni, dragi, smiješni, druželjubivi itd. Rođena sam s invaliditetom (problemi s bubrezima) i tu mi, moram priznati, nesebično pomažu. Ne stigmatiziraju mentalno zdravlje. Stalno me potiču da razgovaramo o eventualnim problemima, ali zbog navedene situacije više jednostavno ne mogu. 

Počela sam sve kriti - pogotovo svoje planove za 11. Mjesec i razloge zašto idem baš u Rijeku na faks. Stalno provjeravam stranicu "postani student" jer imam osjećaj da bi oni mogli promijeniti popis fakulteta bez mog znanja. 

 

Ako stvari otiđu kvragu, odnosno otuđenje se dogodi, što da radim? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"otuđenje" po opisanom  ne bi predstavljalo prekršaj niti kazneno djelo, a to je fokus ovog foruma. Ukoliko bi došlo do nekakvog neverbalnog,verbalnog ili fizičkog nasilja, uskraćivanja prava to bi bilo temelj za postupanje policije ili državnog odvjetništva. Postoje li udruge za savjetovanje u takvim situacijama sa psiholozima ili nešto slično gdje biste mogli dobiti savjet...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ima smisla ako roditelj ima imovine iz koje može uzdržavati punoljetno dijete, i nije nesposoban za rad. Ako već postoji ranija ovršna isprava (presuda kojom je roditelj obvezan na uzdržavanje), tada je dovoljno istu predati na FINU radi prisilne naplate, a ako ne postoji, tada punoljetno dijete mora tužiti roditelja radi uzdržavanja. Ove su situacije relativno rijetke, jer je djetetu teško suprotstaviti se bilo kojem od roditelja u tom smislu, tako da u praksi ne nalazim da ima osobito puno tužbi punoljetne djece, značajno je češća situacija kada majke zahtijevaju uzdržavanje za maloljetnu djecu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija