Jump to content

Pravo vlasništva


MZ1995

Preporučene objave

Idete samo sa prijedlogom za uknjižbu prava vlasništva kojeg možete podnijeti vi neposredno ili putem odvjetnik ili javnog bilježnika. Dakle sa prijedlogom za uknjižbu, ugovorom o razvrgnuću koji mora biti u izvorniku ili ovjerenoj preslici, dokazom o državljanstvu te dokazom o plaćenoj sudskoj pristojbi odete kod mjesno nadležnog suda koji vodi zemljišnu knjigu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovorom o razvrgnuću suvlasničke zajednice moze se upisati novi vlasnik u zemljišnim knjigama ali samo za svoj suvlasnicki dio (obiteljska podjela). Koja izjava ili Ugovor je potreban da bi se pojedinac upisao kao vlasnik 1/1 određene parcele u zemljišniku? Koji postupak tada treba pokrenuti? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste dobro postavili pitanje, dakle da se ne radi o diobi ili zamjeni nekoliko nekretnine nego o klasičnom razvrgnuću jedne nekretnine s više suvlasnika, da bi se upisali kao vlasnik određenog dijela nekretnine jedino je rješenje geodetski elaborat za parcelaciju kojem bi ugovor o razvrgnuću bio pravni temelj i time postali vlasnik 1/1 novoformirane čestice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija