Jump to content

Odbijena žalba i oduzimanje vozačke dozvole


iviilic

Preporučene objave

Poštovani,

U 3. mjesecu ove godine sam zaustavljen od strane policije te mi je izmjerena količina alkohola od 1.83 g/kg. Kažnjen sam s 10.000,00 kn i 3 mjeseca oduzimanja vozačke. Pravovremeno sam predao žalbu u kojoj sam molio da mi se ukine mjera zabrane upravljanja vozilom zbog prirode posla (Komercijalist/trgovački putnik) i koliko toliko umanji novčana kazna. Priznao sam prekršaj, izrazio kajanje itd. To mi je ukupno drugi i jedini prometni prekršaj (prije 6 godina sam jedino imao izmjereno cca 0,7 g/kg alkohola kao mladi vozač).

S Visokog prekršajnog suda je na sustav e-građani stiglo rješenje prije cca. 3 tjedna da mi se žalba u potpunosti odbija - " neosnovan prigovor", datum na presudi je 15.07.2022.

Prošli tjedan je stigla ista presuda i papirnato poštom uz uplatnice za plaćanje kazne i sudskog postupka. Imam jos 3 dana da uplatim 2/3 iznosa.

Zanima me imam li pravu na ikakvu žalbu ili reakciju prema bilo kome jer mi posao ovisi o vozačkoj dozvoli? Također, ukoliko platim kaznu, od kada mi vrijedi zabrana upravljanja 3 mjeseca vozilom B kategorije? Je li to od 15.07. kada je bila presuda ili od datuma uplate kazne? Kakve su kazne ukoliko sam ne daj bože zaustavljen od strane policije bez dozvole?

Unaprijed hvala na odgovorima i pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemaš više pravo žalbe, a mjera vrijedi od izvršnosti presude. Taj datum se ne može znati napamet, morat ćeš ili otići u postaju i provjeriti ili provjeravati na MUP-ovoj aplikaciji.

Voziti pod zabranom ti se ne isplati, kazna je 10000-20000 kn, ali ide i nova zabrana, a ako skupiš dovoljno bodova, vozačka može biti i ukinuta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija