Jump to content

Porez i PDV


savjest2

Preporučene objave

Poštovani, imam dva slićna pitanja. Prvo, idem zadnjih 30 g kod jednog te istog automehaničara, kod njega popravljam auto i više nego sam zadovoljan njegovom strućnošču ali, kako se toliko dugo znamo, sa vremenom je postepeno počeo obuzdati davati račune, koji uistinu nisu veliki za njegov rad, a meni je postalo neugodno tražiti pogotovo što boljeg od njega nema, definitivno. Zadnji popravak je iznosio 750 kn, dajem mu u ruke i odem. Sad, u takvoj situaciji, i kad bi sad neko od nas dvoje odlučilo, pretpostavka, uplatiti PDV(25%) ko bi to trebalo, ja ili on?

Drugo pitanje: naručim neki rad kod arhitekta kao nacrt projeka za neku građevinu, ili, sklopim posao za vodovodnu instalaciju, npr, a ni jedno ni drugo nije u sustavu PDV-a ali izdaju i daju mi račune tako da te račune plačam sa svog bankovnog računa na njihov račun od firme. Moje je pitanje, moram li ja ipak platiti PDV kad nisu oni u sustavu PDV-a ili je stvar ovako sasvim legalna?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 17 sati , Miran89 je napisao:

1) PDV na trošak usluge plaća kupac, a u njegovo ime uplaćuje u proračun pružatelj usluge.

2) Ne morate platiti PDV kada oni nisu u sustavu PDV-a, tek kad uđu u sustav PDV-a onda su vam dužni obračunati i naplatiti PDV od vas.

Hvala. Oba odgovora su mi jasna, jedino još kad bi sada kojim načinom ili slučajem, kojim svojim osibnim razlogom, htio uplatiti PDV na onaj zadnji uplačen iznos od 750 kn, kako bi to tj na koji način bi to uplatio?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija