Jump to content

problemi sa susjedom, centralno grijanje u stambenoj zgradi


rontig

Preporučene objave

Zivim u stambenoj zgradi s 90ak stanova vec 45 godina, i od toga 44 godine s centralnim grijanjem koje je funkcioniralo normalno, bez problema (to jest, nista se nije culo iz radijatora). Prosle godine, susjed u stanu do moga promjenio je radijatore. Nije jasno sto je tocno ucinio, da li se samo radi o vrlo nekvalitetnim radijatorima ili losoj ugradnji (lako moguce oboje) ili mozda materijalu koji je nekompatibilan s postojecom infrastrukturom, uglavnom, otkako je stavio nove radijatore sustav centralnog grijanja puca i kucka skoro kao da petarde pucaju, tokom dana od jednom do desetak puta u satu, ali to jos nije tako strasno. Problem je kad se grijanje gasi i pali, tada radijator kucka i puca velikim intenzitetom od mnogo puta u sekundi po 45 minuta u komadu. Ocito, uz to se ne moze spavati, tako da ja i ukucani imamo "koncert" svaku vecer oko 23 sata i svako jutro oko 5:30 i kronicno smo neispavani i nervozni... Proslu ogrjevnu sezonu smo jedva prezivili, ove godine je pocelo opet... Susjedu smo ponudili da mu popravimo eventualnu neispravnu instalaciju o svom trosku, ako treba kupimo novi radijator o svom trosku i k tome damo naknadu za smetnje, dusevne boli i sto god vec misli da ima radi te intervencije, ali on odbija ista uciniti i pustiti bilo kakve majstore u stan. Sto mozemo uciniti po tom pitanju (bojim se da je odgovor nista, premda se radi o zajednickoj instalaciji centralnog grijanja?). Naravno, s obzirom da cjevi grijanja susjedu idu iz mog stana (zato ja i najvise uzivam u koncertu), pretpostavljam da mu ih mogu otpiliti na kraju ogrijevne sezone kad se sustav ispusti, pa cu imati mir i tisinu iduce godine, ali to nije rjesenje koje zelim razmatrati. Ako se pitate zasto susjedu to ne smeta, on ne zivi u tom stanu, to jest stan stoji prazan (ali grijan), a susjed ga samo obilazi povremeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, rontig je napisao:

nisam za ovaj problem konkretno,

Obratite se predstavniku da se obrati pravnoj službi upravitelja koja bi trebala sa vlasnikom stana dogovoriti pristupanje ovlaštene osobe radi otklanjanja problema na sustavu zajedničkog grijanja.

prije 1 sat, rontig je napisao:

ali znam sigurno da su se drugi susjedi zalili na drugi problem s istim susjedom i nije pustio predstavnike upravitelja zgrade (Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo) u stan da vide...

I za ovakvo ponašanje postoji pravno rješenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , rontig je napisao:

S obzirom da je gotovo sigurno da ih opet nece pustit u stan, koji bi mi bio iduci korak?

Vama nikakav, ali da pravnoj službi upravitelja zgrade. Po savjetovanju sa ovlaštenom i stručnom osobom za otklanjanje ovakvih kvarova na raspolaganju je sudska tužba s prethodnim osiguranjem dokaza po sudskom vještaku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija