bergi345 objavljeno: 30. rujan 2022. Dijeli objavljeno: 30. rujan 2022. Potpisao sam ugovor s jednom firmom za postavljanje PVC stolarije i platio avans. Oni nisu ispunili sve iz ugovora i ja sam tražio popust i zbog toga i zbog još nekih propusta, duža je priča. Vlasnik firme je rekao kako će poslati umanjeni račun, ali ga još nije poslao. Pri tome vlasnik je zaprijetio ovrhom ako ne platim, pa me zanima može li on pokrenuti ovrhu samo prema ugovoru u kojem je puna cijena ili mi mora prvo poslati račun, pa tek ako njega ne platim može pokrenuti ovrhu? Svakako planiram platiti, ali ne cifru iz prvotnog ugovora. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 1. listopad 2022. Dijeli odgovoreno: 1. listopad 2022. prije 19 sati , bergi345 je napisao: pa me zanima može li on pokrenuti ovrhu samo prema ugovoru Ovisi o sadržaju ugovora. Može Vas temeljem njega ovršiti, ako je sastavljen u obliku javnobilježničkog akta ili ako je solemniziran i mora sadržavati izjavu Vas kao dužnika da se nakon dospijeća obveze na temelju tog ugovora može radi ispunjenja obveze provesti ovrha. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bergi345 odgovoreno: 1. listopad 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 1. listopad 2022. (uređeno) Jel mi možete pojasniti kako izgledaju javnobilježnički akt i solemnziriani ugovor? Jedino što znam je da u njemu nema moje izjave da se na temelju tog ugovora može radi ispunjenja obveze provesti ovrha. Nema ni mog OIB-a, ima ime i prezime i adresa. Hvala! uređeno: 1. listopad 2022. od bergi345 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 1. listopad 2022. Dijeli odgovoreno: 1. listopad 2022. Temeljem tog ugovora ne može Vas odmah ovršiti, ali može tužbom pokrenuti sudski postupak, pa po okončanju istoga ishoditi ovršnu ispravu s kojom Vas može ovršiti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bergi345 odgovoreno: 3. listopad 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 3. listopad 2022. A kako izgleda sudski postupak? Jel bih ja bio obaviješten da je on pokrenuo takav postupak? Jel bi on mogao tražiti puni iznos cijene iako nije isporučio sve što je bilo predviđeno ugovorom? Naš zadnji usmeni dogovor je da će poslati umanjeni račun, ali još uvijek to nije učinio. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 4. listopad 2022. Dijeli odgovoreno: 4. listopad 2022. Ukoliko pokrene sudski postupak dobit ćete tužbu na odgovor. Brzina ostupanja suda ovisi o njegovoj opterećenosti. I da, ima pravo tražiti puni iznos isplate, a Vi njegov tužbeni zahtjev možete osporavati. Mada preporučujem da ovo riješite mimo suda. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bergi345 odgovoreno: 4. listopad 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 4. listopad 2022. Dobar savjet vezano za sud, znam iz iskustva. Hvala puno! Borbena7 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.