Jump to content

Ovrha od strane izvođača radova


bergi345

Preporučene objave

Potpisao sam ugovor s jednom firmom za postavljanje PVC stolarije i platio avans. Oni nisu ispunili sve iz ugovora i ja sam tražio popust i zbog toga i zbog još nekih propusta, duža je priča. Vlasnik firme je rekao kako će poslati umanjeni račun, ali ga još nije poslao. Pri tome vlasnik  je zaprijetio ovrhom ako ne platim, pa me zanima može li on pokrenuti ovrhu samo prema ugovoru u kojem je puna cijena ili mi mora prvo poslati račun, pa tek ako njega ne platim može pokrenuti ovrhu? Svakako planiram platiti, ali ne cifru iz prvotnog ugovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 19 sati , bergi345 je napisao:

pa me zanima može li on pokrenuti ovrhu samo prema ugovoru

Ovisi o sadržaju ugovora. Može Vas temeljem njega ovršiti, ako je sastavljen u obliku javnobilježničkog akta ili ako je solemniziran i mora sadržavati izjavu Vas kao dužnika da se nakon dospijeća obveze na temelju tog ugovora može radi ispunjenja obveze provesti ovrha.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jel mi možete pojasniti kako izgledaju javnobilježnički akt i solemnziriani ugovor? Jedino što znam je da u njemu nema moje izjave da se na temelju  tog ugovora može radi ispunjenja obveze provesti ovrha. Nema ni mog OIB-a, ima ime i prezime i adresa. Hvala! 

uređeno: od bergi345
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija